Grove ramsløgsnurrer med ost

Ramsløgsnurrer er ligesom traditionelle snurrer, som vi kender dem med fx kanelfyld, men lavet til salt version. Mine grove ramsløgsnurrer med ost er heeelt fantastiske (det må man godt selv sige): Bløde og med skøn smag af ramsløgspesto og rundet med ost.

Brug fx de her skønne ramsløgsnurrer…

… som tilbehør til salat og suppe

… som madpakkehapsere

… som en del af et brunch- eller buffetbord

Der er kun én ting, du vil fortryde grundigt: Hvis du IKKE laver de her ramsløgsnurrer! De er alt alt alt for lækre at gå glip af.

 

Grove ramsløgsnurrer med ost

 

 

Grove ramsløgsnurrer med ost
 
Mængde: 12 ramsløgsnurrer
Ingredienser
Dej
  • 40 g gær
  • 2½ dl mælk (ko- eller neutral soya-/havremælk)
  • 75 g neutral olie
  • 110 g hvid hvede mel (dette er et lyst fuldkornsmel)
  • Ca. 350 g hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg til pensling ELLER neutral soyadrik/havredrik

Fyld
  • 120 g ramsløgspesto
  • 120 g revet ost (ko eller plante)
Fremgangsmåde
  1. Gæren udrøres i mælken.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser ~ hold lidt af hvedemelet tilbage til at begynde med. Rør dejen grundigt sammen og tilsæt mere mel efter behov. Det er dog vigtigt, at dejen ikke bliver tør, den skal være elastisk og lige akkurat ikke-klistrende.
  3. Lad dejen hvile i skålen og tildækket i stuetemperatur i 40 minutter.

  4. Når dejen har hvilet de 40 minutter, laves snurrerne:
  5. Del dejen i to lige store dele og rul hver del ud på hvert sit stykke bagepapir til kvadrater på 30 x 30 cm.
  6. Smør ramsløspestoen ud på den ene dej og fordel osten herpå og læg den anden dej ovenpå.
  7. Skær dejen ud i 12 strimler.
  8. Hver strimmel snurres ~ ikke for "løst" ~ og lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade. Alle 12 snurrer kan godt være på en enkelt bageplade.
  9. Når alle 12 snurrer er lavet tildækkes bagepladen med snurrerne på, og snurrerne hviler 40 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme og lad den varme helt op.
  11. Pensl snurrerne og bag dem ca. 12 minutter ~ de er færdige, når de er let gyldne i bunden og på toppen.
Rigtig god fornøjelse.

 

Se her hvordan du nemt laver fine snurrer:

 

Grove ramsløgsnurrer med ost