Ramsløg – også kaldet vilde hvidløg – vokser gavmildt mange steder i det tidlige forår. Det tager ikke mange minutter at plukke de få håndfulde ramsløg, det kræver at lave denne forårsskønne ramsløgspesto. Og du skulle altså tage at gøre det, for du får en pesto, der smager skønt af hvidløg og lidt af purløg, som kræver få ingredienser, et minimum af tid i køkkenet og derefter bare er ren og skær forårslykke i hver bid.
Brug fx pestoen i snurrer, i sandwich, på fladbrød, med pasta, i salater eller hvor du ellers ville bruge en traditionel basililkumpesto (eller enhver anden slags grøn pesto).
Her på bloggen kan du udover denne ramsløgspesto også finde:
En oliefri basilikumpesto – eller som vi kalder den herhjemme: Den bedsto pesto
En olie-let rød pesto med soltørrede tomater og bagt peberfrugt
En grøn creme med artiskok (som minder om pesto men indeholder andre ingredienser)
- 100 g friske ramsløg (det svarer cirka til 3 store håndfulde)
- 50 g usaltede cashewnødder
- 1 dl vand + måske lidt mere
- 1-2 spsk olivenolie (olien kan sagtens udelades, hvis du ønsker en oliefri pesto)
- 20 g parmesan (eller 15 g gærflager)
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Kør alle ingredienser i en blender til pestoen har den konsistens, du godt kan lide.
- Smag til.
- Opbevar pestoen i lukket beholder i køleskab. Hvis du synes, pestoen står og bliver lidt tør, er det fordi cashewnødderne suger lidt væske. Tilsæt en smule vand og bland grundigt, så den ønskede konsistens opnås.