Grøn creme

Lad mig byde på en grøn creme med artiskok. “En grøn creme?” spørger du. Ja, en grøn creme. Med artiskok, ik. Sådan en der er lavet af en masse lækre sager, som minder lidt om pesto, men alligevel er helt anderledes, og som bare smager så godt og kan bruges til alt muligt.

Grøn creme

 

Hvad kan den her creme da bruges til?

Brug den fx hvor du ellers ville bruge en pesto. Eller hvor du ville bruge mayonnaise. Eller hvor du ville bruge en tomatsauce. For eksempel:

I (pasta)salater

I sandwich

pizza (enten sammen med eller i stedet for tomatsaucen) eller foccacia

fladbrød

Til tapas

Så det er jo sådan set bare med at komme i gang, kan du nok høre! Den er nemt og hurtigt lavet, så hvad venter du egentlig på?

 

Grøn creme med artiskok
 
Ingredienser
  • 50 g syltet artiskok (dem man køber i olielage i glas)
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g frisk basilikum (svarer til det meste af en potte fra supermarkedet, brug primært bladene, men en del af stænglerne skal højst sandsynligt også bruges for at komme op på de 15 g)
  • 10 g persille
  • 50 g frisk spinat
  • 25 g usaltede cashewnødder
  • Saft af ½ lime
  • ½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Artiskokkerne afdryppes i en sigte.
  2. Alle ingredienser kommes i en blender og køres til en så jævn creme som muligt. Der vil være dog lidt "nistrer" i, det er helt fint.
  3. Smag til.
  4. Afkøl.
Rigtig god fonøjelse.