Sommervejr er gazpachovejr. Jeg ved ikke noget mere lækkert på varme sommerdage end iskold suppe proppet med grønsager og dejlige smage til frokost. Her på bloggen har jeg allerede en superlækker traditionel rød gazpacho, og denne grønne variant er en velkommen fætter til den traditionelle røde, for nu er der lidt at skifte imellem. Sommeren bliver jo lang og varm. Blev der sagt!

 

Grøn gazpacho med edamamebønner
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 1 dl frosne edamamebønner (dem uden bælg)
  • 50 g frossen broccoli
  • ¼ galiamelon
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ grøn squash
  • Saft fra ¼ - ½ lime
  • Lidt frisk løvstikke
  • Lidt frisk oregano
  • Lidt frisk mynte
  • ¼ - ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl iskoldt vand, måske lidt mere afhængigt af ønsket konsistens
  • Serveres med isterninger i
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser køres grundigt sammen i en foodprocessor.
  2. Smag til med cayennepeber, limesaft og krydderurter.
  3. Juster med iskoldt vand, hvis suppen ønskes tyndere, min variant er rustik og lidt tyk i det.
  4. Hæld suppen i dekorative glas, kom nogle isterninger i hvert glas (vær ikke nærig) og server.
Rigtig god fornøjelse.