En lille nem ret, der indeholder både grønt, fuldkorn og protein er ikke tosset at kunne fremtrylle på travle dage. God og nærende mad i en fart er et koncept, jeg personligt er rigtig glad for. Så her kommer en skøn hverdagsret, der godt kunne gå hen og blive en klassiker herhjemme:
Gratineret grønt med fuldkornspasta
Mængde: 1 person
Ingredienser
- 50 g ærter
- 125 g broccoli
- 50 g pastaskruer eller -penne (de 50 g er ukogt vægt)
- 50 g revet ost
- Frisk oregano
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Kog pastaen i letsaltet vand og afdryp den grundigt efter kogning, fx ved hjælp af en si.
- Skær broccoli i mundrette buketter og kog dem i letsaltet vand uden låg, indtil de er akkurat møre.
- Tilsæt i det kogende vand ærterne og varm dem kort med (de skal blot være optøede og lidt varme).
- Hæld broccoli og ærter gennem en si efter endt kogning, så alt vandet drænes fra.
- Kom i et lille fad ærter, broccoli og pasta og drys med revet ost.
- Bag retten i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og måske har taget en smule farve.
- Drys med masser af frisk oregano og nyd retten rygende varm.
Rigtig god fornøjelse.
Kcal pr person: 415