En lille nem ret, der indeholder både grønt, fuldkorn og protein er ikke tosset at kunne fremtrylle på travle dage. God og nærende mad i en fart er et koncept, jeg personligt er rigtig glad for. Så her kommer en skøn hverdagsret, der godt kunne gå hen og blive en klassiker herhjemme:

 

Gratineret grønt med fuldkornspasta
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 50 g ærter
  • 125 g broccoli
  • 50 g pastaskruer eller -penne (de 50 g er ukogt vægt)
  • 50 g revet ost
  • Frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Kog pastaen i letsaltet vand og afdryp den grundigt efter kogning, fx ved hjælp af en si.
  3. Skær broccoli i mundrette buketter og kog dem i letsaltet vand uden låg, indtil de er akkurat møre.
  4. Tilsæt i det kogende vand ærterne og varm dem kort med (de skal blot være optøede og lidt varme).
  5. Hæld broccoli og ærter gennem en si efter endt kogning, så alt vandet drænes fra.
  6. Kom i et lille fad ærter, broccoli og pasta og drys med revet ost.
  7. Bag retten i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og måske har taget en smule farve.
  8. Drys med masser af frisk oregano og nyd retten rygende varm.
Rigtig god fornøjelse.

Kcal pr person: 415