
Jeg ved faktisk ikke helt, om sur-sød sauce er en ting, man enten holder af eller det modsatte. Jeg kunne ikke lide det, før jeg blev voksen, men nu har jeg så til gengæld varme følelser for retter med sur-sød smag.
Her har jeg lavet en nudelsalat (med fuldkornsnudler, selvfølgelig), som har dejlig smag fra blandt andet frisk koriander og syltet ingefær, sprøde grøntsager, protein fra edamamebønner og så selvfølgelig den sur-søde dressing, der giver både saft og kraft til salaten. Et drys saltede peanuts på toppen er det knasende prik over i’et.
Sur-søde nudler
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
- 175 g fuldkornsnudler + vand + ½ tsk salt
- 4 gulerødder
- 100 g spidskål
- 100 g sukkerærter
- 4 forårsløg
- 200 g edamamebønner (de bælgede)
- 75 syltet ingefær (IKKE sushiingefær!)
- ½ tsk salt
- Lidt groft sort peber
- Sur-sød-sauce
- 2 dl ananassaft (enten købt ananasjuice eller væden fra ananas i dåse)
- 1 dl ketchup
- 1 tsk brun farin
- 1 spsk sojasauce
- 3 spsk æblecidereddike eller iseddike
- 1 tsk knust havsalt
- 10 g majsstivelse
- Tilbehør: Saltede peanuts og/eller sesamfrø samt frisk koriander
Sådan gør du
- Lav sur-sød-saucen:
- Alle ingredienserne til saucen kommes i en lille gryde og røres grundigt sammen med piskeris.
- Varm saucen op og omrør ofte under opvarmning.
- Lad saucen boble roligt 3 minutter. så majsstivelsen koges helt ud og saucen tykner. Omrør ofte.
- Smag til.
- Kog nudlerne:
- Rigeligt vand samt saltet bringes i kog. Når vandet koger, tilsættes nudlerne (bræk dem i lidt mindre stykker). Nudlerne koger 5 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad nudlerne køle helt af.
- Mens nudlerne koges, afdryppes og afkøles, ordnes grøntsagerne:
- Er edamamebønnerne frosne, optøes de.
- Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern.
- Spidskål snittes fint.
- Sukkerærter og forårsløg skæres i stykker af ønsket størrelse.
- Syltet ingefær skæres relativt fint.
- Koriander skæres groft.
- De kogte nudler, de snittede grøntsager, edamamebønner, syltet ingefær, koriander, salt og peber samt sur-sød-saucen vendes grundigt sammen.
- Server med peanuts og frisk koriander ved siden af.
Rigtig god fornøjelse.
