Jeg ved faktisk ikke helt, om sur-sød sauce er en ting, man enten holder af eller det modsatte. Jeg kunne ikke lide det, før jeg blev voksen, men nu har jeg så til gengæld varme følelser for retter med sur-sød smag.

Her har jeg lavet en nudelsalat (med fuldkornsnudler, selvfølgelig), som har dejlig smag fra blandt andet frisk koriander og syltet ingefær, sprøde grøntsager, protein fra edamamebønner og så selvfølgelig den sur-søde dressing, der giver både saft og kraft til salaten. Et drys saltede peanuts på toppen er det knasende prik over i’et.

 

Sur-sød nudelsalat
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • ½ portion sur-sød dressing, se opskrift HER
  • 85 g fuldkornsnudler + vand + ¼ tsk salt
  • 2 gulerødder
  • 50 g spidskål
  • 50 g sukkerærter
  • 2 forårsløg
  • 120 g edamamebønner (de bælgede)
  • 40 g syltet ingefær (IKKE sushiingefær!)
  • 1 bundt frisk koriander
  • ½ tsk havsalt
  • Lidt grov peber
  • Tilbehør: Saltede peanuts eller (ristede) sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Kog nudlerne: Rigeligt vand samt saltet bringes i kog. Når vandet koger, tilsættes nudlerne (bræk dem i lidt mindre stykker). Nudlerne koger 5 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad nudlerne køle helt af.
  2. Mens nudlerne koges, afdryppes og afkøles, ordnes grøntsagerne:
  3. Er edamamebønnerne frosne, optøes de.
  4. Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern.
  5. Spidskål snittes fint.
  6. Sukkerærter og forårsløg skæres i stykker af ønsket størrelse.
  7. Syltet ingefær skæres relativt fint.
  8. Koriander skæres groft.
  9. De kogte nudler, de snittede grøntsager, edamamebønner, syltet ingefær, koriander, salt og peber samt ⅔ af sur-sød-dressingen vendes grundigt sammen.
  10. Vurder om der evt. skal mere af sur-sød-dressingen i salaten (hvis ikke kan den gemmes til fx dip, sauce eller dressing).
  11. Server salaten drysset med peanuts og frisk koriander samt med peanuts ved siden af.
Rigtig god fornøjelse.