Cremet kål

Her får du en skøn og proteinrig tilbehørsret: Cremet kål.

Retten er fuld af, nåja: Blomkål og den er så cremet og fuld af smag.

Nem er den også; Det er nemlig så’n en snit-og-bag-fætter, hvor indsatsen er minimal men nydningen stor.

Da rettens smag er lidt ‘tung’ i det, kan jeg virkelig anbefale at nyde en sprød, grøn salat til og gerne nogle skønne, sprøde linsedeller.

Vil du ha- mere blomkål?

Så prøv lige at helbagt blomkål som tilbehør!

 

Cremet kål
 
Mængde: 4 personer som tilbehør
Det skal du bruge
  • 500 g blomkålsbuketter (= cirka 1 stort blomkålshoved)
  • 2 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 250 g hytteost (jeg bruger den fra Cheasy)
  • 75 g friskost med urter ELLER 75 g Philadelphia light + 1½ tsk tørret dild
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 1½ tsk majsstivelse
  • ½ tsk muskatnødpulver
  • 1 tsk salt
  • Pankorasp til toppen
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme (dvs. ikke varmluft).
  2. Skær blomkål i mellemstore buketter.
  3. Skær løg i stykker af ønsket størrelse.
  4. Skær bladselleri i tynde skiver.
  5. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad str. 26 cm i diameter.
  6. Rør hytteost, friskost eller Philadelphia+dild, finthakket hvidløg, mælk, majsstivelse, muskatnødpulver og salt grundigt sammen i en skål.
  7. Fordel hytteostblandingen over grøntsagerne i fadet.
  8. Drys gavmildt med pankorasp.
  9. Bag fadet til blomkålsbuketterne er møre og pankoen (pletvist) gylden, afhængigt af størrelsen tager det cirka 40 minutter.
  10. Drys med fx persille ved servering og server gerne sammen med en frisk og sprød grøn salat samt fx vegetardeller.
Rigtig god fornøjelse.

 

Cremet kålfad