
Jeg er vild med kål, og min yndlingskål er så absolut blomkål. Den smager bare så godt i alle former, både rå, kogt og steg, og den har så utroligt mange anvendelsesmuligheder. I denne version kræver kålen et minimum af indsats, men det gør ikke den endelige oplevelse mindre, hverken visuelt, smags- eller teksturmæssigt. Tværtimod næsten. For her bages blomkålen som et helt hoved i ovnen. Det bliver da ikke meget nemmere, vel? Og det ser virkelig flot ud at sætte sådan et helt, rustikt bagt blomkål på middagsbordet.
Helbagt blomkål med parmesan
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- Fedstof af ønsket type til pensling, jeg bruger enten smeltet smør eller olivenolie
- Havsalt
- Parmesan
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den varme helt op.
- Blade og det nederste af stokken skæres af blomkålen (blomkålen skal forblive et helt hoved), og blomkålshovedet sættes i et ildfast fad.
- Smør/spray med ønsket type fedtstof og drys med havsalt.
- Bag blomkålen ca. 35 minutter. Stik en stegenål eller lignende i for at vurdere kålens mørhed. Når kålen er som ønsket, drysses den med parmesan og bages yderligere 5 minutter til parmesanen er smeltet.
God fornøjelse.
I øvrigt
I stedt for smør/olie og parmesan, kan blomkålshovedet naturligvis smøres med andre lækre sager, fx hvidløgs-persillesmør eller en god hjemmelavet pesto.
Hvilken parmesan bruger du? Som regel er parmesan ikke vegetarisk fordi der er animalsk osteløbe i.
Ja, det er træls med animalsk osteløbe i parmesan, men jeg bruger den alligevel, da jeg ikke synes, der smagsmæssigt er nogle rigtig gode veganske alternativer. Men Naturli har lavet Grate Me, som jeg vil tro, kan bruges.