Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker nem mad fuld af næring, smag og tekstur. Yderligere kan jeg godt lide at kunne spise min mad af én enkelt skål med ét enkelt stykke bestik. Simple living i det små. Her er et bud på en let ret, der opfylder alle de nævnte ønsker, som kan nydes både som frokost og som aftensmad, og som ikke ligger tungt i maven. Og så kan den spises både kold og varm. Hva’beha’r!

Rettens skønhed kan måske diskuteres. Ok, den er ikke mit smukkeste værk, men grim som sådan er den heller ikke, synes jeg. Yngstebarnet var ikke helt enig og konstaterede tørt “det ser ud som om, gryden har kastet op.”

Jeg laver gerne til et par dage ad gangen, for det er så dejligt nemt at portionspakke maden i tætsluttende beholdere, og så have nem frokost at snuppe med på arbejde. Bare lige et lille fif, ik’.

 

Grøn & grov linse-ret
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
Perlerug
  • ½ dl perlerug (ukogt vægt)
  • Vand
  • Lidt salt
Linser
  • 1 dl røde linser (ukogt vægt)
  • 3 dl vand
  • Grønsagsbouillon der passer til mængden af vand
Grønsager m.v.
  • ½ (rød)løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g broccolibukketter
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 2 gode håndfulde frisk spinat
  • 100 g cherrytomater
  • Saft af ½ lime
  • 1 tsk havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1½-2 dl kogende vand
Fremgangsmåde
Perlerug
  1. Perlerug koges i letsaltet og rigeligt vand under låg i 35 minutter.
Linser
  1. Linserne koges med vand og grønsagsbouillon roligt og under låg i 20 minutter.
Grønsager m.v.
  1. Mens linser og perlerug koger, klargøres grønsagerne:
  2. Hvidløget hakkes fint, de øvrige grønsager skæres halv-groft.
  3. Når linserne er færdige, kommes grønsagerne op i gryden til linserne sammen med limesaft, salt, peber og kogende vand.
  4. Blend grønsagerne med en stavblender. Dette gøres med let hånd og hist og pist, retten skal have en grov tekstur.
  5. Server med den kogte perlerug, som enten blandes i retten eller spises som topping på retten.
Rigtig god fornøjelse.