Egentlig synes jeg, varme retter med kokosmælk hører til om vinteren, men da foråret stadig er koldt, går denne Forårsgryde fint an at lave, selvom kalenderen siger april.
Frikassé vs Forårsgryde
Jeg synes, min Forårsgryde minder om den danske frikassé, hvilken traditionelt består af gulerødder, ærter, asparges og kalvekød i en hvid sauce. Her har jeg så opdateret retten til en grøn version med asiatiske noter i form af kokosmælk, karry og sukkerærter. Og den her version kan altså virkelig også noget.
Enkel, rustik og smuk ret med dejlig smag og skønne teksturer
Forårsgryde er en meget enkel ret, hvor kartofler, grøntsager og protein befinder sig i en sauce, hvilket betyder, at man ikke skal servere noget til, da man har et helt måltid i én lækker sauce. Og farverne på denne ret er i sig selv lige til at blive i godt humør af; Stærke og sprøde, præcis lige som rettens smag og tekstur.
Kan du godt lide retter som denne, hvor al maden kan være i én skål og spises med ét stykke bestik?
Så skulle du næsten lige tage et kig på min one pot pasta med linser eller min quinoagryde.
- 650 g små kartofler med skræl
- 1 løg
- 400 g gulerødder (med skræl hvis gulerødderne er økologiske)
- 1 squash
- 125 g sukkerærter
- 250 g edamamebønner (dem uden bælg)
- 2 dåser kokosmælk (kan være både alm. og light)
- 3 dl vand
- 30 g majsstivelse
- 2 spsk gul karry
- 1½ tsk salt
- ¼ tsk groft peber
- Kartoflerne vaskes og bruges hele, hvis det er helt små kartofler eller skæres ud ikke for små, mundrette stykker.
- Grøntsagerne ordnes og skæres ud i ønsket størrelse, ikke for små, retten må gerne være lidt grov/rustik.
- Kom lidt neutral olie i en dyb pande eller gryde og steg kartoflerne heri ved middelhøj varme i 5 minutter. Vend kartoflerne rundt ind i mellem.
- Rør vandet sammen med majsstivelse og tilsæt dette sammen med kokosmælk, karry, salt og peber og varm retten igennem til det småkoger. Småkog herefter retten i 5-10 minutter med låg på gryden
- Tilsæt gulerødderne og edamamebønnerne og lad retten småkoge indtil kartofler og gulerødder er møre, cirka 5-10 minutter.
- Tilsæt squash og sukkerærter og bland.
- Retten småkoger ca 5 minutter til squash og sukkerærter har ønsket konsistens.
- Juster evt. med vand, hvis saucen ønskes mere lind.
- Spises med ske og gaffel.