Nutella på den sundere måde? Ja tak herfra! Få ingredienser og en stavblender og vupti har man bønnutella: Et lækkert og sundt chokoladesmørepålæg og rigtig godt alternativ til nutella.
Ikke bare én opskrift, men…
… hele to variationer over temaet. Fordi jeg åbenbart ikke kan stoppe mig selv. Eller begrænse mig. Eller bestemme mig.
Men det er da også rart med valgmuligheder, ik?
“Hvad kan man bruge bønnutella til?” spørger du måske
Man kan bruge det til alt muligt. Ligesom man ville bruge nutella. Eller som man måske i hvert fald kunne tænke sig at bruge nutella, hvis man ikke syntes, det var liiige… luksus nok.
Brug fx bønnutella…
… som pålæg på brød eller knækbrød
… som fyld i pandekager
… som dip til frugt
… som topping på grød og smoothiebowls
… på bananpandekager
… og hvad du nu ellers kan finde på
Bønnutella er ren optur
Jeg mener: Nutella lavet på bønner! Man tror næsten, det er løgn. Men det er det ikke.
(Husk bare: Forvent ikke et resultat identisk med nutella. Det er det ikke. Det er et alternativ til nutella ~ og sikken et!)
Dette smørbare, cremede chokoladepålæg er hurtigt at bikse sammen, og det smager bare rigtig godt. Pålægget er proteinrigt, da det er lavet på bønner, og jeg laver det desuden på sukkererstatning ~ min yndlingserstatning, som jeg bruger til alt: Perfect Strø fra Easis (ingen reklame eller spons, blot begejstring herfra) eller på dadler (eller agavesirup) ~ og pålægget kan sagtens, hvis dette ønskes, laves helt sukkerfrit, hvis man bruger både sukkererstatning samt sukkerfri chokolade.
- 1 dåse butterbeans eller 1 dåse cannellinibønner (= 240 g kogte bønner)
- 30 g usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- 65 g mørk eller lys chokolade* (evt. sukkerfrit, hvis dette ønskes)
- 8 dadler ELLER 4 spsk agavesirup ELLER sukkererstatning svarende til mængden af agavesirup
- ¼ tsk knust havsalt
- 1 tsk vanillesukker
- 1¼ dl koldt vand + nok lidt mere
- Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
- Chokoladen smeltes.
- Alle ingredienser kommes i en skål og køres rigtig grundigt med stavblender** til en ensartet, cremet og jævn masse.
- Juster evt. konsistensen med lidt mere vand, hvis dette ønskes.
- Kommes i tætsluttende beholder/glas og opbevares på køl.
**Stavblender giver det fineste, mest cremede resultat, men fx en minihakker kan også sagtens bruges.
- 1 dåse butterbeans eller 1 dåse cannellinibønner (= 240 g kogte bønner)
- 45 g usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- 8 dadler ELLER 4 spsk agavesirup ELLER sukkererstatning svarende til mængden af agavesirup
- ¼ tsk knust havsalt
- 1 tsk vanillesukker
- 1¼ dl koldt vand + nok lidt mere
- Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
- Alle ingredienser kommes i en skål og køres rigtig grundigt med stavblender* til en ensartet, cremet og jævn masse.
- Juster evt. konsistensen med lidt mere vand, hvis dette ønskes.
- Kommes i tætsluttende beholder/glas og opbevares på køl.
Hej Lena.
Hvor dejligt du læser med og tusind tak for dit spørgsmål.
Bønnenutellaen kan holde sig i køleskab i hvert fald en lille uges tid. Om det kan holde sig længere, ved jeg ikke, for jeg har altid fået spist det inden da
Alternativt kan du lave halv portion, og gemme de bønner, du ikke bruger, i fryseren. Det fungerer helt fint.
God dag til dig og kærlig hilsen Pernille.
Hejsa,
Hvor lang tid kan det ca holde på køl?
Hilsen
Lena