I min pink smoothiebowl med kål og bær er der masser af smag, lækker konsistens og uendelige muligheder for topping. Og kålen gør, at man får grøntsager lige der midt i morgenmaden/mellemmåltidet/hvornår man nu nyder sin smoothiebowl. I like!
Hvad er en smoothiebowl egentlig?
En smoothiebowl er faktisk bare en smoothie med tykkere konsistens. Denne smoothiebowl nyder jeg gerne til morgenmad. Eller en halv portion til mellemmåltid. Og hvis der er rester (som om!), kommer jeg dem i ispinde-forme, så er der skønne smoothie-is på varme sommerdage.
Grøntsagssnigeren!
Jeg tilføjer gerne grøntsager til min morgenmad, hvor det er muligt, og både frossen broccoli og frossen blomkål fungerer rigtig godt i smoothies, da smagen fra disse grønsager er ret neutral, og så er det tilmed kål og dermed grove grønsager. Jeg kommer også altid enten yoghurt eller bønner i mine smoothies for at tilføje protein og give bedre mæthed. Blomkål har en lille fordel fremfor broccoli, da blomkål er helt neutralt i farven og også en mere neutral i smagen.
Blender eller foodprocessor?
Jeg har fundet ud af, af mine smoothies/smoothiebowls bliver helt utroligt lækre, når de laves på foodprocessor i stedet for på blender. Foodprocessoren giver den skønneste, nærmest cremede konsistens, synes jeg.
Det der topping
Der er det geniale med topping, at man bare kan slå sig løs. Bare komme det på, man allerbedst kan lidt, som køkkenet kan byde på, eller som man bare lige har lyst til. Lad mig anbefale frisk frugt og friske bær samt musli eller granola med højt fiberindhold og lavt sukkerindhold. Gå altid gerne efter fuldkornslogoet og nøglehulsmærket, hvis du køber dig til musli og granola. Og ellers kan man lave det selv, se fx mine forskellige opskrifter på granola. Man kan også bruge nødder, frø, kerner, peanutbutter, hjemmelavet saltkaramel eller bønnutella. Eller alt muligt andet; Kun fantasien sætte grænser.
Og pssst!
Vil du gerne lave nice cream? Brug da kun den halve mængde vand.
Vil du lave smoothie? Brug mere vand til du opnår ønsket konsistens.
- 100 g blandede, frosne bær
- 50 g frossen blomkålsris
- 50 g frossen banan (svarer ca. til ½ banan)
- 50 g vanilleyoghurt/-skyr
- Skal af ¼ - ½ lime
- ½ tsk vanillesukker
- 2 dadler ELLER 2 tsk agavesirup/erstatning svarende til denne mængde
- ¾ dl koldt vand
- Alle ingredienser køres grundigt sammen i foodprocessor (eller blender), til massen er jævn, cremet og så vidt muligt uden klumper. Juster måske med lidt vand og evt. sødning.
- Brug den topping du lige har lyst til, fx vanille- eller kokosyoghurt, peanutbutter, bønnutella, frugt/bær og granola.
Vil du lave smoothie? Brug mere vand til du opnår ønsket konsistens.
[…] for eksempel som pålæg på al slags brød eller kernekiks eller som topping på smoothiebowls eller på […]