Jeg er stor fan af smoothie bowls ~ ikke mindst på grund af de utallige muligheder for lækkert topping, man kan komme oven på sådan en bowl. Topping er bare godt. Simpelthen.

En smoothie bowl er faktisk bare en smoothie med tykkere konsistens. Denne smoothie bowl nyder jeg gerne til morgenmad. Eller en halv portion til mellemmåltid. Og hvis der er rester (som om!), kommer jeg dem i ispinde-forme, så er der skønne smoothie-is på varme sommerdage.

Jeg tilføjer meget gerne grønsager til min morgenmad, og både frossen broccoli og frossen blomkål fungerer rigtig godt i smoothies, da smagen fra disse grønsager er ret neutral, og så er de tilmed grove grønsager. Jeg kommer også altid skyr i mine smoothies for at tilføje lidt protein og give bedre mæthed. Og selvfølgelig er der også chiafrø og valnødder i denne smoothie bowl, mine to absolutte favoritter blandt superfoods.

Jeg har fundet ud af, af mine smoothies/smoothie bowls bliver helt utroligt lækre, når de laves på foodprocessor i stedet for på blender. Foodprocessoren giver den skønneste, nærmest cremede konsistens.

 

Pink smoothie bowl med broccoli & bær ~ & topping

 

1 person

 

100 g. blandede, frosne bær

50 g. frossen broccoli

1/2 banan, meget gerne frossen

50 g. skyr (jeg bruger altid vanilleskyr)

1 spsk chiafrø

Lidt valnødder

Saften fra 1/2 lime

1/2 tsk vanille

Sødning, feks 2-3 dadler  el. anden sødning svarende til ca. 2 tsk sukker

1/2 dl koldt vand

Evt. 1 tsk aroniapulver (kan undlades)

 

Alle ingredienser køres grundigt sammen i foodpropcessor (eller blender), til massen er jævn, cremet og uden klumper. Juster evt. konsistensen med lidt vand og smag evt. til med sødning.

 

Denne smoothie bowl toppede jeg med kiwi, banan, hjemmelavet quinoa-granola, hjemmelavet saltkaramel og hjemmelavet choko-spread. Andre gode bud på topping: Enhver slags musli/granola. Enhver slags frugt/bær, både friske og frosne (uoptøede). Peanutbutter. Enhver slags nødder. Bare slip fantasien løs!

 

God fornøjelse!