Saltkaramel er en lille gave fra lækkerheds-himlen. Denne saltkaramel er cremet samt både sød og salt. Den er hurtig at lave, og den smager fantastisk på for eksempel grød eller bagt grød. Og på kage!
Jeg laver den af min yndlingssirup (salted caramel-udgaven), men man kan bruge en hvilken som helst sirup. Det samme gælder for peanutbutteret, hvor det står frit for, om man vil bruge creamy eller crunchy. Med crunchy får man en anelse mere struktur i saltkaramellen, det kan jeg godt lide.
Saltet kan man smage til med. Min opskrift bærer præg af, at jeg godt kan lide, at saltet kan smages.
Og så sjal man bruge enten en smule vand eller en smule kokosolie. Begge deje fungerer fint, dog giver kokosolien et touch af kokos. Det er lækkert, men man skal blot være opmærksom på dette.
- 100 g sirup, jeg bruger Bodylabs salted caramel zero topping, men enhver sirup kan bruges
- 35 g peanutbutter
- ½ - ¾ tsk flagesalt
- 1 spsk kokosolie ELLER 1 spsk koldt vand
- Alle ingredienser kommes i en minihakker og køres grundigt sammen til en jævn og cremet masse.
- Saltkaramellen hældes på et helt rent glas og lukkes med låg.
- Opbevares ikke på køl, da karamellem så bliver for hård.
[…] det kan være friske, frosne eller tilberedte bær (eller en kombi). Somme tider kommer jeg min saltkaramel, chokobønnespread eller peanutbutter på. Skyr eller tilsvarende plantebaseret produkt bruger jeg […]
[…] bagte grød serverer jeg med min hjemmelavede saltkaramel på toppen samt vanilleskyr ved siden af. […]
[…] denne grød var der udover frugt også lidt hjemmelavet saltkaramel ~ sukkerfri, naturligvis ~ samt min egen bønnechokospread. […]