Som frokost er denne salat virkelig skøn, eller som aftensmad på en varm sommeraften. Uanset hvornår man spiser den, kan man dog være sikker på at få nydning for alle pengene i form af smag og tekstur samt en dejligt let mæthed. Salaten kræver en meget lille indsats, men smager så fuglene synger.
Salat med karryristet blomkål, kikærter og parmesan
1/2 blomkål i små buketter
1 ds kikærter
Lidt olie + karry + salt
Frisk spinat
En håndfuld frisk basilikum
Friskhøvlet parmesan
Evt lidt fraiche 9% eller anden dressing
Evt lidt kogt perlerug
Blomkål og kikærter blandes med lidt god olie, karry og salt og bages i ovnen ved 200 grader (alm. ovnvarme) indtil blomkålsbuketterne er let møre ~ der skal helst være lidt bid tilbage i dem. Grill eventuelt blandingen i ovnen til sidst, hvis lidt mere farve og tekstur ønskes.
Køl blomkål-kikærte-blandingen helt af.
Herefter vendes blomkål og kikærter sammen med de resterende ingredienser og der dryppes med evt. dressing ved servering.
God fornøjelse!