Mexi-salat med sød kartoffel ~ det kan ikke være nogen hemmelighed, at jeg er glad for det mexicanske køkken, og her er mit bud på enmexicansk-inspireret salat fuld af gode sager og gode smage. Mmm, bagt sød kartoffel, ik?

Salaten løftes til next level, når der hører noget med avocado til. Lav en god guacamole eller en ultra blød avocadocreme til retten ~ cremen kan du finde fremgangsmåde til i opskriftens “I øvrigt”-felt. Og en klat fraiche til gør heller ikke noget.

Såh, værsgo’ og velbekomme:
Mexi-salat med bagt sød kartoffel
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Salat
- 500 g sød kartoffel med skræl
- 2 majskolber
- 1 rød snackpeber
- 1 agurk
- 40 g frisk spinat
- 125 g syltet peberfrugt
- 1 rødløg
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1½ spsk spidskommen
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk knust havsalt
- Saft fra 1 lime
Tilbehør
- Frisk koriander
- Guacamole/avocadocreme*/avocado
- Limebåde
Evt.
- 1-2 dåser sorte bønner eller avocadohytteostcreme**
Sådan gør du
- Bruges majskolber koges disse i saltet vand et kvarters tid (dette kan sagtens gøres på forhånd). Majsene skal være knap lune eller helt kolde i salaten.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft, lad den varme helt op.
- De søde kartofler vaskes og skrælles evt. let, skæres i runde skiver på 1-1½ cm tykkelse, drysses med salt (olie er ikke nødvendigt) og bages i ca. 20-25 minutter til de er møre og evt. har fået farve.
- Skær de kogte majs af kolberne i 'baner', og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for småt.
- Rør dressingen sammen.
- Bland alle salatens elementer grundigt og server salaten sammen med guacamole/avocadocreme/avocado samt med koriander til drys og limeskiver til dryp.
- Tilføj evt. 1-2 dåser sorte bønner i salaten og/eller en avocado-hytteostcreme.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Avocadocreme:
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.
**Avocado-hytteostcreme er den måske cremedeste måde at tilføje protein til denne salat:
250 g hytteost (jeg bruger den fra Cheasy)
1 moden avocado
2 tsk citronsaft
1 tsk flagesalt
1/2 tsk chilimix eller tørrede chiliflager
Alle ingredienserne køres i en minihakker eller med en stavblender, til cremen er ultracremet og fløjlsblød.
Psst. jeg laver gerne dobbelt portion af ovenstånde til 4 personer, da den er så lækker og forsvinder lynhurtigt.
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.
**Avocado-hytteostcreme er den måske cremedeste måde at tilføje protein til denne salat:
250 g hytteost (jeg bruger den fra Cheasy)
1 moden avocado
2 tsk citronsaft
1 tsk flagesalt
1/2 tsk chilimix eller tørrede chiliflager
Alle ingredienserne køres i en minihakker eller med en stavblender, til cremen er ultracremet og fløjlsblød.
Psst. jeg laver gerne dobbelt portion af ovenstånde til 4 personer, da den er så lækker og forsvinder lynhurtigt.


