Loading...
Mexi-salat med bagt sød kartoffel

Mexi-salat med bagt sød kartoffel

Mexi-salat med sød kartoffel ~ det kan ikke være nogen hemmelighed, at jeg er glad for det mexicanske køkken, og her er mit bud på enmexicansk-inspireret salat fuld af gode sager og gode smage. Mmm, bagt sød kartoffel, ik?

Mexi-salat med bagt sød kartoffel

Salaten løftes til next level, når der hører noget med avocado til. Lav en god guacamole eller en ultra blød avocadocreme til retten ~ cremen kan du finde fremgangsmåde til i opskriftens “I øvrigt”-felt. Og en klat fraiche til gør heller ikke noget.

Mexi-salat med bagt sød kartoffel

Såh, værsgo’ og velbekomme:

 

Mexi-salat med bagt sød kartoffel
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Salat
  • 500 g sød kartoffel med skræl
  • 2 majskolber
  • 1 rød snackpeber
  • 1 agurk
  • 40 g frisk spinat
  • 125 g syltet peberfrugt
  • 1 rødløg

Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk spidskommen
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk knust havsalt
  • Saft fra 1 lime

Tilbehør
  • Frisk koriander
  • Guacamole/avocadocreme*/avocado
  • Limebåde

Evt.
  • 1-2 dåser sorte bønner eller avocadohytteostcreme**
Sådan gør du
  1. Bruges majskolber koges disse i saltet vand et kvarters tid (dette kan sagtens gøres på forhånd). Majsene skal være knap lune eller helt kolde i salaten.
  2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft, lad den varme helt op.
  3. De søde kartofler vaskes og skrælles evt. let, skæres i runde skiver på 1-1½ cm tykkelse, drysses med salt (olie er ikke nødvendigt) og bages i ca. 20-25 minutter til de er møre og evt. har fået farve.
  4. Skær de kogte majs af kolberne i 'baner', og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for småt.
  5. Rør dressingen sammen.
  6. Bland alle salatens elementer grundigt og server salaten sammen med guacamole/avocadocreme/avocado samt med koriander til drys og limeskiver til dryp.
  7. Tilføj evt. 1-2 dåser sorte bønner i salaten og/eller en avocado-hytteostcreme.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Avocadocreme:
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.


**Avocado-hytteostcreme er den måske cremedeste måde at tilføje protein til denne salat:
250 g hytteost (jeg bruger den fra Cheasy)
1 moden avocado
2 tsk citronsaft
1 tsk flagesalt
1/2 tsk chilimix eller tørrede chiliflager
Alle ingredienserne køres i en minihakker eller med en stavblender, til cremen er ultracremet og fløjlsblød.
Psst. jeg laver gerne dobbelt portion af ovenstånde til 4 personer, da den er så lækker og forsvinder lynhurtigt.

 

 

Mexi-salat med sød kartoffel

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk