Mexi-salat med sød kartoffel ~ det kan ikke være nogen hemmelighed, at jeg er glad for det mexicanske køkken, og her er mit bud på enmexicansk-inspireret salat fuld af gode sager og gode smage. Mmm, bagt sød kartoffel, ik? Og alt bliver lige løftet til next level, når der hører noget med avocado til. Lav en god guacamole eller en ultra blød avocadocreme til retten ~ cremen kan du finde fremgangsmåde til i opskriftens “I øvrigt”-felt. Og en klat fraiche til gør heller ikke noget.
Såh, værsgo’ og velbekomme:
Mexi-salat med bagt sød kartoffel
Mængde: 2 personer
Ingredienser
- 400 g sød kartoffel med skræl
- 1 dåse sorte bønner (=240 g kogte bønner)
- 2 majskolber ELLER 140 g majs fra frost/dåse
- ½ rød peberfrugt
- 50 g syltet peberfrugt ELLER syltet peppadew
- ½ rødløg ELLER 2 forårsløg
- 2 stilke bladselleri
- 1½ tsk spidskommen
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk knust havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- Saft af 1 lime
- Frisk koriander
Tilbehør
- Guacamole ELLER avocadocreme* ELLER avocado
- Frisk koriander
Fremgangsmåde
- Bruges majskolber koges disse i saltet vand indtil majsene er møre (dette kan sagtens gøres på forhånd).
- Herefter tændes ovnen på 225 grader varmluft, lad den varme helt op.
- De søde kartofler skæres i grove stykker, drysses med salt (olie er ikke nødvendigt) og bages i ca. 20-25 minutter til de er møre og har fået farve.
- Skær majsene af kolberne, og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for småt!
- Bland alle salatens elementer grundigt og server salaten lun eller kold sammen med guacamole, avocadocreme eller avocado samt med ekstra koriander til drys.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Avocadocreme:
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.