Basilikumhummus

Lige som jeg troede, at NU kunne jeg ikke finde på flere hummusopskrifter, begyndte min hjerne at brygge på nye varianter. Så her byder jeg på en smagfuld og cremet basilikumhummus, der ~ som alle hummus’er ~ er alsidig og derfor kan bruges på mange måder.

Hvad kan hummus bruges til?

Der er så mange måder at nyde sin hummus på, og jeg finder jævnligt nye måder at integrere hummus i min mad, fx bruger jeg den…

… som pålæg på rugbrød

… som dressing i pitabrød og wraps

… som dip til rå grøntsager og chips (særligt godt til tortillachips)

… som dressing på salater

… som alternativ til pesto fx i en pastasalat

Bedste rugbrødsmad med basilikum!

Tag et stykke godt rugbrød (verdens nemmeste og bedste rugbrød finder du HER!). Læg skiver af agurk på brødet. Kom basilikumhummus på ~ gerne masser af hummus. Top med sorte oliven skåret i grove stykker, friske basilikumblade og sesam- eller nigellafrø. Hummushimmelsk!

Og psst!

Jeg har efterhånden en del opskrifter på hummus her på bloggen, som du kan kigge nærmere på, hvis du trykker HER.

 

Basilikumhummus
 
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans (=240 g kogte butterbeans)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • Ca. ½ koldt vand (måske lidt mere)
  • En stor håndfuld basilikumblade (ikke stilkene, kun bladene) = ca. 20 g
  • Evt. 1 spsk olivenolie (kan sagtens undlades)
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en blender og køres til helt cremet konsistens. Tilsæt nok vand til, at massen kan samles og blive helt glat, men tilsæt ikke for meget vand, så hummusen ender for lind i konsistensen.
  2. Smag til.
  3. Afkøl.
  4. Hummusen opbevares i lukket beholder i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.

Basilikumhummus