Bønnefad med mangochutney og kokos

Bønnefad med mangochutney og kokos

Her byder jeg på en lidt anderledes asiatiskinspireret ret, nemlig et bønnefad med mangochutney og kokos som er proppet med en masse lækre grøntsager og god smag.

En “pas-sig-selv”-ret

Er du ikke bare vild med, når maden klarer sig selv? Eller: I hvert fald mere eller mindre klarer sig selv. Sådan er denne ret. Først skærer og blander man, så bager den. Og mens retten bager, kan man koge ris (som jo også passer sig selv), samtidig med at man fx tager en lur, hygger med yndlingsmennesker, checker sin Instagram eller tager opvasken.

“Men ~ bananer? I varm mad??”

Ja. Bananer. I varm mad. De giver i denne ret både en dejlig eksotisk smag og en sødme, der spiller fint op mod den pikante styrke fra mangochutney og syren fra lime.

(Og hey: Det er tilladt at droppe bananerne, hvis man synes, det bare er alt for mærkeligt. Din mad, dine regler, ik. Men man kunne jo prøve, måske er det ikke så dumt, når man får det smagt…)

Comfortfood til mørke, kolde dage

Bønnefad med mangochutney og kokos er en helt perfekt ret til de der dage i efteråret og vinteren, hvor det pludselig er mørkt og koldt, og man har brug for varmende, beroligende mad, man bliver glad af at spise. Ligesom suppe og retter med kartoffelmos for eksempel. Det er nærmest som at få et kram af dejlig mad, og den slags giver ro i sjælen, når det rusker udenfor..

 

Bønnefad med mangochutney og kokos
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dåse kidneybønner + 1 dåse sorte linser (eller 2 dåser kidneybønner)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 25 g maizena
  • 65 g mangochutney
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • ¼ - ½ tsk tørrede chiliflager
  • Saft af 1 lime
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 2 dl vand
  • 1 (rød)løg
  • 200 g brune champignon (=en bakke)
  • 150 g blomkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 75 g sukkerærter
  • 2 bananer
Tilbehør:
  • Brune ris samt peanuts og frisk koriander.
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og afdryp bønnerne og linserne grundigt.
  3. I en skål stor nok til også at indeholde grøntsagerne røres kokosmælk og maizena grundigt sammen, så kokosmælken er så vidt muligt klumpfri.
  4. I kokosmælken blandes mangochutney, karry, gurkemeje, tørrede chiliflager, limesaft, salt, peber og vand. Bland det hele grundigt.
  5. Ordn og skær alle grøntsager samt bananer i halv-grove stykker, dog skal blomkålsbuketterne være knap så grove og løgstykkerne heller ikke alt for store.
  6. Kom bønner, linser, grøntsags- og bananstykker i skålen til kokosmælkblandingen og vend det hele grundigt sammen.
  7. Bønneretten kommes i et let oliesmurt ovnfast fad str. 32 x 22 cm og bages i ovnen 40 minutter, indtil det bobler i kanterne af fadet, overfladen har sat sig lidt, grøntsagerne er tilpas møre men stadig har bid samt har fået lidt overfladefarve nogle steder.
  8. Server med brune ris, peanuts og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse!

 

Bønnefad med mangochutney og kokos

 

Bønnefad med mangochutney og kokos

 

Bønnefad med mangochutney og kokos

 

Bønnefad med mangochutney og kokos

 

Du kan måske også lide...