Jeg er vild med havregryn om morgenen, og havregryn kan varieres på utroligt mange måder (også som grød, hvilket mine mange grødopskrifter her på bloggen også vidner om). Jeg laver gerne overnight oats mindst et par gange om ugen, da det er dejligt, når morgenmaden er så nem som muligt ~ endda to go, hvis det er behovet ~ og stadig er lækker og nærende. Her er en version af overnight oats med æble, kanel og valnødder, og den smager bare godt, skulle jeg hilse at sige!
Efterårets og vinterens klassiske overnight oats
Denne version af overnight oats er en efterårs- og vinterversion, synes jeg, og den er skøn, når æblerne i sensommeren begynder at kunne plukkes i haver og hegn. Den har en mild kanelsmag, saftighed og tekstur fra æble samt crunch fra valnødder.
Og hvis man nu glemmer at få lavet sine overnight oats om aftenen (ja, det kunne være mig), så kan de røres sammen og trække 20-30 minutter inden nydning om morgenen, så når de stadig at få den der bløde lækkerhed, som overnight oats har. Jojo, det skal jo være nemt og fleksibelt, ik.
Psst.
Jeg har op til flere opskrifter på overnight oats her på bloggen, fx med hindbær, med ribs og solbær, med kakao, med blåbær og lime samt med hel havre.
- 1 dl grove havregryn
- 1 spsk chiafrø
- 1 god tsk stødt kanel
- 2 tsk grofthakkede valnødder
- ½ æble med skræl, skåret i stykker af ønsket størrelse eller groftrevet
- 2 dl mælk (eller 1½ dl mælk + ½ dl koldt vand), jeg bruger havremælk men anything goes
- Alle ingredienser røres grundigt sammen i en bøtte eller glas.
- Der sættes låg på bøtten/glasset, og dette stilles i køleskabet til næste morgen.
- Om morgenen gennemrøres den kolde grød, og hvis det ønskes, kan grøden justeres med en smule koldt vand.
- Nyd!
Lækkert. Hvad er kcal i køleskabsgrøden? 🙂