Morgenmad til den feminine side. Farvemæssigt i hvert fald. Se lige den fine, lyserød farve!
Som oftest laver jeg overnight oats af havre- eller ruggryn, men jeg har for nylig fundet en kærlighed for hel havre. Hel havre kan være lidt tricky at drive op, men jeg fandt det hos en semi-lokal helsekostbutik (Aurion er producenten af havren). Men havren er jagten værd,
for sikken tekstur de små korn kan give. Helt anderledes end fx perlerug eller grødris. Meget mere bid, fordi kornet holder sin form, også når det er kogt og mørt, hvilket også gør det til et visuelt fint indslag i en ret.
Her har jeg brugt hel havre til morgenmad, men det er også virkelig skønt i fx en salat.
Hel havre byder altså på både smagsmæssig og visuel nydning, og derudover er det både fuldkorn og glutenfrit, så det har virkelig mange fordele at tage dette skønne korn ind i sin kost.
Se også min kolde grød af hel havre med vanille, chiafrø og valnødder ~ den ligger relativt tæt op ad en ris a l’amande, og så endda til morgenmad!
- ½ dl hel havre + kogende vand
- 1 dl (vanille)skyr el. lign.
- 1 spsk chiafrø
- ½ tsk vanille
- Sødning svarende til 1 tsk sukker
- Lidt grofthakkede valnødder
- 1 dl frosne hindbær
- Frosne eller friske hindbær, frosne (vilde) blåbær, lidt grofthakkede valnødder.
- Den hele havre overhældes med kogende vand og trækker heri en times tid. Herefter drænes vandet grundigt fra havren.
- Alle ingredienser røres grundigt sammen og trækker i en lukket beholder i køleskab natten over.
- Om morgenen røres den kolde grød igennem, spæd evt til med en smule koldt vand, hvis grøden ønskes lidt mere lidt.
- Toppes evt. hvis det ønskes.
[…] bloggen findes blandt andet en krydret variant med gulerod, en med rugkerner og kakao samt en en lyserød variant med hel havre. Og nu denne. Ret simpel og ret lækker. Og meget fin, også, hvilket jo heller ikke gør noget. Da […]