Pandekager ~ mmm, det er bare altid godt. Og når man så endda kan lave pandekagerne i en sundere version, som tilmed er nem og hurtig at have med at gøre, så er det da bare om at komme i køkkenet!
Pandekagerne her er små, tykke, bløde og smagfulde, og jeg har i disse tilføjet valnødder, dels fordi valnødder giver både dejligt knas, fylde og smag, og dels fordi valnødder byder ind med gode vitaminer og fedtsyrer.
Bananpandekager med fuldkorn & valnødder
Mængde: 2 personer = 10 små tykke pandekager
Ingredienser
- 175 g banan, meget moden (vigtigt med modenheden pga smag og konsistens)
- 100 g fuldkornsmel (jeg bruger hvid hvede, da det minder mest om hvedemel men er en fuldkornstype)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanille
- ¼ tsk havsalt
- 100 g mælk af ønsket type (jeg bruger havremælk eller neutral soyamælk, men en hvilken som helst type plante- eller komælk kan bruges)
- En håndfuld valnødder, grofthakkede
Fremgangsmåde
- Dejen kan laves i foodprocessor:
- Kom alle ingredienser undtagen evt. valnødder i foodprocessoren og kør indtil det er en jævn og klumpfri masse.
- Rør valnødderne i dejen med en ske, og sørg for at dejen er grundigt sammenblandet.
- Eller dejen kan laves manuelt:
- Bananerne moses grundigt med en gaffel.
- Tilsæt de tørre ingredienser og rør så godt sammen som muligt.
- Tilsæt herefter mælken ad et par omgange.
- Rør/pisk dejen grundigt og lidt hurtigt, så evt klumper røres ud.
- Bagning:
- En pande varmes op til varme på middel/lidt over middel. Det første hold pandekager steges i lidt smør(bar), derefter tilsættes ikke mere fedtstof på panden, der er nok til de resterende pandekager.
- Pandekagerne bages gyldne på begge sider.
Rigtig god fornøjelse.
[…] Se også min opskrift på bananpandekager med fuldkorn og valnødder. […]