Pandekager ~ mmm, det er bare altid godt. Og når man så endda kan lave pandekagerne i en sundere version, som tilmed er nem og hurtig at have med at gøre, så er det da bare om at komme i køkkenet!

Pandekagerne her er små, tykke, bløde og smagfulde, og jeg har i disse tilføjet valnødder, dels fordi valnødder giver både dejligt knas, fylde og smag, og dels fordi valnødder byder ind med gode vitaminer og fedtsyrer.

 

Bananpandekager med fuldkorn & valnødder
 
Mængde: 2 personer = 10 små tykke pandekager
Ingredienser
  • 175 g banan, meget moden (vigtigt med modenheden pga smag og konsistens)
  • 100 g fuldkornsmel (jeg bruger hvid hvede, da det minder mest om hvedemel men er en fuldkornstype)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanille
  • ¼ tsk havsalt
  • 100 g mælk af ønsket type (jeg bruger havremælk eller neutral soyamælk, men en hvilken som helst type plante- eller komælk kan bruges)
  • En håndfuld valnødder, grofthakkede
Fremgangsmåde
  1. Dejen kan laves i foodprocessor:
  2. Kom alle ingredienser undtagen evt. valnødder i foodprocessoren og kør indtil det er en jævn og klumpfri masse.
  3. Rør valnødderne i dejen med en ske, og sørg for at dejen er grundigt sammenblandet.
  4. Eller dejen kan laves manuelt:
  5. Bananerne moses grundigt med en gaffel.
  6. Tilsæt de tørre ingredienser og rør så godt sammen som muligt.
  7. Tilsæt herefter mælken ad et par omgange.
  8. Rør/pisk dejen grundigt og lidt hurtigt, så evt klumper røres ud.
  9. Bagning:
  10. En pande varmes op til varme på middel/lidt over middel. Det første hold pandekager steges i lidt smør(bar), derefter tilsættes ikke mere fedtstof på panden, der er nok til de resterende pandekager.
  11. Pandekagerne bages gyldne på begge sider.
Rigtig god fornøjelse.