Edamamebønner er et godt alternativ til grønne ærter og har som tørrede bønner et højt indhold af protein. Jeg foretrækker klart at spise bønnerne afbælgede, og jeg bruger dem i både varme og kolde retter.
Her er de lavet til en hummus og tilberedt med skønne smage. Hummusen kan bruges, som man almindeligvis ville bruge hummus, for eksempel i wraps og pitabrød, som dip eller som topping på en buddha bowl.
Edamamehummus
Ingredienser
- 200 g optøede, kolde edamamebønner, afbælgede
- Evt. 1 fed hvidløg
- 1 spsk limesaft
- ½ spsk sesamolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 8 spsk koldt vand
- Havsalt
- ½ dl sesamfrø
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser undtagen sesamfrø og frisk koriander blendes i en minihakker eller med en stavblender. Juster eventuelt med vand, hvis konsistensen ønskes mere lind.
- Sesamfrø og grofthakket frisk koriander røres i hummusen med ske.
- Smag eventuelt til med havsalt.
- Afkøl og server dejligt kold.
Rigtig god fornøjelse.