Edamamebønner er et godt alternativ til grønne ærter og har som tørrede bønner et højt indhold af protein. Jeg foretrækker klart at spise bønnerne afbælgede, og jeg bruger dem i både varme og kolde retter.

Her er de lavet til en hummus og tilberedt med skønne smage. Hummusen kan bruges, som man almindeligvis ville bruge hummus, for eksempel i wraps og pitabrød, som dip eller som topping på en buddha bowl.

 

Edamamehummus
 
Ingredienser
  • 200 g optøede, kolde edamamebønner, afbælgede
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 1 spsk limesaft
  • ½ spsk sesamolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 8 spsk koldt vand
  • Havsalt
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen sesamfrø og frisk koriander blendes i en minihakker eller med en stavblender. Juster eventuelt med vand, hvis konsistensen ønskes mere lind.
  2. Sesamfrø og grofthakket frisk koriander røres i hummusen med ske.
  3. Smag eventuelt til med havsalt.
  4. Afkøl og server dejligt kold.
Rigtig god fornøjelse.