175 g banan, meget moden (vigtigt med modenheden pga smag og konsistens)
100 g fuldkornsmel (jeg bruger hvid hvede, da det minder mest om hvedemel men er en fuldkornstype)
2 tsk bagepulver
1 tsk vanille
¼ tsk havsalt
100 g mælk af ønsket type (jeg bruger havremælk eller neutral soyamælk, men en hvilken som helst type plante- eller komælk kan bruges)
En håndfuld valnødder, grofthakkede
Fremgangsmåde
Dejen kan laves i foodprocessor:
Kom alle ingredienser undtagen evt. valnødder i foodprocessoren og kør indtil det er en jævn og klumpfri masse.
Rør valnødderne i dejen med en ske, og sørg for at dejen er grundigt sammenblandet.
Eller dejen kan laves manuelt:
Bananerne moses grundigt med en gaffel.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør så godt sammen som muligt.
Tilsæt herefter mælken ad et par omgange.
Rør/pisk dejen grundigt og lidt hurtigt, så evt klumper røres ud.
Bagning:
En pande varmes op til varme på middel/lidt over middel. Det første hold pandekager steges i lidt smør(bar), derefter tilsættes ikke mere fedtstof på panden, der er nok til de resterende pandekager.
Pandekagerne bages gyldne på begge sider.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/bananpandekager-med-valnoedder/