Bagt aubergine med citron-skyr-dressing

Engang i en ikke så fjern fortid kunne jeg ikke lide aubergine, men det har i dén grad ændret sig, og denne opskrift på bagt aubergine med citron-skyr-dressing er bare et hit herhjemme. Det er næsten overkill at kalde selve de bagte auberginer en opskrift, for det er så utroligt simpelt, men her kommer den altså alligevel. Fordi man skal dele, det gode, ik.

Det allerallerallervigtigste når det kommer til aubergine

Jeg elsker aubergine nu ~ men den SKAL være HELT mør, ellers er det no go for mig. Uanset om auberginen optræder i gryderetter, salater eller bagt som fx her, er det simpelthen helt afgørende, at auberginen har fået tilberedningstid nok, for en ikke-mør aubergine er sej, og det er altså ikke lækkert. Det synes jeg i hvert fald ikke.

Den fine aubergine

Aubergine er virkelig smuk, synes jeg. Både i rå tilstand med sin dybtlilla skræl, men også i bagt tilstand, hvor den får et lækkert rustikt look, og hvor både skræl og “kød” bliver mørkere i nuancen.

Mere aubergine?

Er du vild med aubergine ligesom mig? Så er det bare med at få kigget på min vegetariske kebab, min auberginegryde med kikærter, min Bønne baba eller min mellemøstlige rissalat med linser. Eller klik HER og få alle bloggens opskrifter med aubergine frem på én gang.

 

Bagt aubergine med citron-skyr-dressing
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Bagte auberginer
  • 4 auberginer
  • En smule olivenolie
  • Havsalt
  • Krydderier efter ønske, her har jeg brugt spidskommen og hvidløgspeber
  • Sesamfrø
Citron-skyr-dressing
  • 300 g skyr naturel ~ kan selvfølgelig også være et plantebaseret produkt, gerne lidt tykt i konsistensen
  • Fintrevet skal af ½ ubehandlet citron
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 2 tsk agavesirup
  • Masser af frisk dild
  • ½ tsk havsalt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Halver auberginerne på langs, læg dem med skindsiden nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade og skær skiver på skrå hver vej ca. halvvejs ned i auberginerne (se billederne).
  3. Pensl med lidt olivenolie og drys med havsalt, ønskede krydderier og sesamfrø (først salt så dette bedst muligt bliver siddende).
  4. Bag auberginerne ca. 45-50 minutter, indtil de er helt møre. Stik i auberginen med fx en stegenål eller tandstik og mærk om den er helt blød og mør. Hvis ikke skal den have mere bagetid.
  5. Mens auberginerne bager, røres dressingen sammen.
  6. Auberginerne serveres direkte fra ovnen sammen med dressingen samt fx edamamedeller, ovnbagte kartoffelbåde og en frisk, grøn salat.
Rigtig god fornøjelse.

 

Bagt aubergine

 

Bagt aubergine

 

Bagt aubergine

 

Bagt aubergine