Mellemøstlig rissalat med linser

Lige pludselig kan jeg lide BÅDE artiskokker OG soltørrede tomater (hvem skulle have troet det?!), og det fejrer jeg med at lave min nyopfundne mellemøstlig rissalat med linser igen og igen. For den smager bare v.i.r.k.e.l.i.g godt!

Alt godt i én skål

Sådan en rissalat her skal spises af en skål og med kun en en gaffel, hvis du spørger mig. Det er toppen af comfortfood; Så hyggeligt og lækkert og lige til at blive glad af. Og hvis man er smart, laver man en stor portion, så der er til flere dage som frokost eller aftensmad. Win!

Men hvad er det, der gør salaten så lækker?

Altså ~ det hele, ik. De brune ris. De syltede artiskokker og de soltørrede tomater. De bagte auberginer. Grøntsagerne og krydderierne. Og så rissalatens konsistens, som er cremet og lækker.

Du må da være overbevist nu, tænker jeg.

Så skal vi ikke bare komme i gang?

Kog risene. Bag auberginerne. Bland det hele. Og NYD! Når først du har lavet den her mellemøstlig rissalat med linser, kan du ikke holde op igen. Så er du advaret.

Mere rissalat…

…finder du her:

Fuldkornsrissalat med vandmelon og edamamebønner 

Mexicansk rissalat

 

Mellemøstlig rissalat med linser
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dl rå brune ris + 4 dl koldt vand + ½ tsk salt
  • 2 store auberginer + en smule olivenolie
  • 1 dåse grønne linser (=240 g kogte)
  • 80 g soltørrede tomater (dem i lage i glas)
  • 80 g artiskokker (dem i lage i glas)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 150 g blomkålsbuketter (de 150 g er mængden, der skal i salaten)
  • 45 g tomatpuré
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • En håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde
  1. Kog ris + vand + salt roligt og med låg på gryden i 35 minutter. Afdryp risene og afkøl dem helt eller delvist.
  2. Tænd ovnen på 185 grader varmluft og lad den varme op.
  3. Mens ovnen opvarmer ordnes auberginerne, som skæres i skiver på den lange led i stykker af 1 cm tykkelse. Læg auberginerne på en bagepapirsbeklædt bageplade, pensl med en smule olivenolie og bag dem i ca. 30 minutter, til de er møre. Afkøl helt eller delvist og skær auberginerne i grove, brede strimler.
  4. Linserne skylles og afdryppes grundigt.
  5. Soltørrede tomater og artiskokker afdryppes så meget, det ønskes, og halveres på den lange led.
  6. Hvidløget knuses eller hakkes fint.
  7. Forårsløgene skæres i halv-grove skrå stykker.
  8. Blomkålen skæres i mindre buketter (de skal være lidt mindre end de øvrige ingredienser, men ikke små).
  9. Bredbladet persille skæres groft.
  10. Alle ingredienser vendes grundigt sammen.
  11. Server rissalaten lun eller kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Rissalaten kan nydes både lun og kold.

Lav ikke grøntsagerne i salaten for små, de må meget gerne være meget rustikke og til den meget grove side, så de kan både ses og mærkes.

 

Mellemøstlig rissalat med linser

 

Mellemøstlig rissalat med linser