Joe-juice

Når jeg er på Joe and the Juice, får jeg altid deres Go Away Doc Juice, den med gulerod og ingefær. Men ærligt: De kommer altså for lidt ingefær i. Og da jeg til jul fik en juicer i julegave fra mit arbejde, har jeg nu udviklet min udgave af Go Away Doc juicen, som jeg kalder Joe-juice (fordi den er inspireret af en Joe and the Juice-juice, ik).

Købt vs hjemmelavet

Jeg har forsøgt at ramme Joe and the Juices version så godt som muligt i forhold til smag og konsistens og så bare toppet med mere ingefær. Og det spiller! Min egen tanke om denne juice er, at den købte er god, min er bedre (det må man godt sige!).

Hvorfor lave juice selv, når man bare kan købe alle mulige slags juice i butikkerne?

Jeg hører dig. Og man kan da også bare købe alle de slags lækre juice i butikkerne. Men ens egen hjemmelavede juice kan noget andet:

~ Man kan lave juice af det, man lige har på lager, også de lidt trætte udgaver af frugt og grønt (stop madspil, du ved)

~ Man kan tilsmage juicen så den er præcis, som man allerbedst kan lide den

~ Det er sjovt at bruge en juicemaskine (nåja, i hvert fald for sådan en nørd som mig)

~ Man kan bruge pulpen (det, der sorteres fra i juicingen) i fx brødbagning ~ det har jeg dog ikke meget erfaring med endnu, men google er som altid vores ven

“Men hvad nu hvis man ikke har en juicemaskine?” tænker du måske

Så kan du godt lave juice alligevel. Eller ~ en slags juice, i hvert fald. Samme smage, men med pulpen stadig i juicen , hvilket giver en fyldigere væske (det er vist den bedste måde at beskrive det på). Man kan også sige pulpen fra en blenderjuice, det vil give en juice med vand-konsistens.

Er du nysgerrig på en blenderjuice, finder du min version af en sådan lige HER.

 

Joe-juice ~ juice med gulerod, appelsin, æble og ingefær
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
 • 200 g gulerødder
 • 2 appelsiner
 • 1 rødt æble (rødt pga sødmen)
 • 8 g frisk ingefær
 • 1 tsk agavesirup
 • Isterninger
Fremgangsmåde
 1. Forbered grønt og frugt ~ intet behøver skrælles, heller ikke ingefæren:
 2. Vask gulerødderne og skær dem i grove stykker der kan komme i juiceren.
 3. Skær skræl og hinde af appelsinerne og skær dem i 4-6 stykker.
 4. Skær æble i grove stykker der kan komme i juiceren men skær kernehus, blomst og stilk fra.
 5. Kør grøntsagerne og frugterne i juiceren.
 6. Efter juicing tilsættes agavesirup, som blandes grundigt i.
 7. Tilsæt godt med isterninger og lad juicen blive godt kold inden nydning.
Rigtig god fornøjelse.