Edamamedeller

Mine edamamedeller er måske nogle af de fineste deller her på bloggen ~ den grønne farve er da lige til at blive glad i bøtten af! Og helt ærligt, man kan aldrig få for mange variationer over kategorien “vegetardeller”, vel. Sådan nogle plantedeller er så godt til så mange ting og kan varieres i det uendelige afhængigt af hvilke bønner, linser, krydderier, smage og diverse, man tilsætter.

En grøn proteinbombe

Edamamebønner er propfulde af dejlige planteproteiner, som bare venter på at blive nydt i enhver form. Og her er de kære bønner altså endt som deller ~ sikken ære for en bønne!

Teksturen i disse deller er ret skøn, fordi de ikke er en fast, homogen masse, som mange andre vegetardeller og -bøffer er (og fred være med dem, det kan nemlig også noget), nej disse deller er lette, dog faste – med bid, dog ikke knas – og så er de nemme at variere i smagen, da man bare kan slå sig løs med både krydderier og krydderurter. Og igen: Farven! Den er da for lækker!

Edamamedeller kan spises varme, lune eller kolde. De kan bruges som et del af et måltid, som bidedelle eller som pålæg.

Psst!

Vil du gerne have noget, der minder så meget som muligt om en traditionel frikadelle (det synes jeg i hvert fald, den gør), så prøv mine helt enkle og nemme linsedeller. Eller hvad med blot at gå på opdagelse i bloggens “Deller & Bøffer”-kategori.

 

Edamamedeller
 
Mængde: 8 deller
Ingredienser
  • 250 g optøede edamamebønner (de bælgede, også kaldet mukimamebønner)
  • 1 lille/medium løg
  • 1½ dl finvalsede havregryn
  • 1 spsk sennep (enten stærk eller sød)
  • 1 spsk soya
  • 1 æg (eller ½ dl havregryn ekstra)
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Fremgangsmåde
  1. Alle ingrediense kommes i en foodprocessor og køres til en relativt fin konsistens ~ den skal have en vis finhed, for at dellerne kan hænge sammen, men den behøver ikke være helt moset.
  2. Form 8 deller ved at gøre således:
  3. - Del farsen i 8 lige store stykker.
  4. - Tryk hver enkelt klump fars godt og grundigt sammen til ca. kugleform, så den hænger godt sammen.
  5. - Form hver enkelt delle ved at trykke forsigtigt og forme blidt til delleform. Denne metode bruges for at dellerne ikke går i stykker.
  6. Lad de 8 fint formede deller hvile ½ time.
  7. Steg dellerne gyldne i neutral olie ved lidt over middel varme. Vær varsom ved vending, dellerne er ret form- og stegefaste, men som de fleste andre vegedeller kan farsen være lidt skrøbelig.
Rigtig god fornøjelse.