Æblegløgg

Gløgg er godt, og jeg kan både lide rødvinsgløgg, hvidvinsgløgg og “frugt”gløgg. Her er mit bud på en dejligt krydret æblegløgg, som ældstedatter hver jul efterspørger op til flere gange ~ og jeg forstår hende godt, for gløggen her varmer og er så hyggelig. Og man kan drikke den morgen, middag og aften, hvis man har lyst, fordi den jo er alkoholfri. Børnevenlig er den ikke helt, men den kan den blive, hvis der skrues lidt ned for krydderierne, især ingefæren.

 

Æblegløgg
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 liter æblejuice eller -most
  • 4 stænger kanel
  • 40 hele nelliker
  • 30 hele kardemommekapsler
  • 5 stk stjerneanis
  • 5 g frisk ingefær (skrællet vægt!)
  • 2 spsk sukker
  • Evt. fyld: 1-2 røde æbler samt mandelsplitter
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser - dog ikke fyldet - kommes i en gryde og står gerne og trækker en times tid (det er ikke nødvendigt, at gløggen trækker, men det gør kun smagen mere tilstedeværende).
  2. Kog gløggen roligt et kvarters tid.
  3. Smag evt. til med sukker.
  4. Ønskes fyld: Skær æble(r) med skræl i helt tynde både og kom disse samt mandelsplitter i hvert glas inden der kommes gløgg i.
  5. Gløggen serveres varm og med masser af godt julehumør.
Rigtig god fornøjelse.