Som regel spiser jeg havregryn i en eller anden form til morgenmad. Eller brød/boller. Engang spiste jeg ofte smoothies til morgenmad, men jeg har fundet ud af, at gryn og korn mætter mig meget bedre og i længere tid, så derfor er det min foretrukne morgenmad nu. Plus at jeg er holdt op med at være kulhydratforskrækket, hvilket jeg var i en alt for lang periode i mit mad-liv. Jeg ELSKER brød, gryn og korn, så hvor er det fjollet at gå og undvære det, fordi nogle mener, kulhydrater er roden til alt ondt i forhold vægt og ernæring. Min oplevelse er det modsatte, så derfor er de gode, langsomme kulhydrater nu en fast del af det, jeg spiser, og jeg nyder hver en bid. For mad er både næring OG nydelse!

Nåmen, det var den smoothie, vi kom fra.

Denne er en dejlig, let og frisk bærsmoothie med chiafrø og gulerødder. Ja, du læste rigtigt. Gulerødder. Lyder det mærkeligt? Måske for nogle, men jeg er vild med at snige grønsager ind, hvor jeg kan, og hvor det giver mening. Man kan sagtens bruge både broccoli, blomkål og gulerødder i smoothies, de påvirker ikke smagen (især ikke hvis de holdes til ca. 1/3 af den samlede bær- og grønsagsmængde), og man får lige næringen et trin op. Det kan vi godt lide, ik’?

I denne opskrift har jeg brugt gulerødder, fordi det var det, fryseren kunne byde på. Gulerødder giver en lidt mere glat konsistens på smoothien end broccoli og blomkål, men begge dele er helt fint.

Smoothie med bær, chia & grønt
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
 • 1 god spsk vanilleskyr eller plantebaseret alternativ hertil
 • 1 spsk chiafrø
 • 1½ tsk kokossukker eller en udstenet dadel
 • ½ tsk vanille
 • 75 g frosne hindbær eller bærblanding
 • 25 g frossen gulerod, broccoli eller blomkål
 • Saft af ¼ lime el. tilsvarende mængde citronsaft
 • ¾ dl koldt vand, evt. lidt mere afhængigt af ønsket konsistens
Topping
 • Friske bær
 • Mandler
 • Evt. kakaonibs
Fremgangsmåde
 1. Alle ingredienser køres sammen i fx en minihakker.
 2. Smag til samt juster evt. konsistensen med lidt vand (jeg kan godt lide, at smoothien er til den tykke side, så den kan spises med ske).
 3. Nyd smoothien toppet med lidt friske bær og mandelstykker samt evt. kakaonibs
Rigtig god fornøjelse.