Mangochutneydressing

Sommeren er til lette salater, vinteren er til de mere bastante af slagsen. Og til en god fyldig salat/kold grønsagsret hører en god dressing. Det kan fx være en hummus (se fx her, her og her), en avocadodressing, en mormordressing, en peanutbutterdressing, en avocadovinaigrette, eller som her en spicy og tyk dressing med smag fra mangochutney og karry. Uha, den her dressing er god! Forleden spiste jeg den som topping på en grønsagsfest*, og det var bare SÅ lækkert.

Jeg laver som regel dressingen på skyr, fordi skyr bidrager med proteiner og har en skøn konsistens, men man kan uden problemer udskifte skyren med en plantebaseret yoghurt naturel, det smager lige så godt.

Dressingen kan altså bruges til alverdens salater samt varme og kolde retter. Også i fx wraps og pitabrød er den lækker.

Den nævnte grønsagsfest bestod af:

Saftig rødbede, kogt og i tern

Gulerødder (fx de lilla og lysegule), letkogt

Broccolibuketter samt -stok, letkogt

Edamamebønner

Valnødder, grofthakket

Solsikkekerner

 

Mangochutneydressing
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 100 g skyr naturel (eller anden yoghurt naturel, plante eller ko, meget gerne tyk i konsistens)
  • 30 g mangochutney
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk agavesirup el. lign.
  • ¼ tsk knust havsalt
  • Et nip friskkværnet peber
  • Evt. 1 spsk peanutbutter
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienser grundigt sammen.
  2. Afkøl.
  3. Nyd.
Rigtig god fornøjelse.

 

Mangochutneydressing

 

Mangochutneydressing