TunFRIsalat

Hvorfor jeg ikke har lavet vegetarisk tunsalat før nu, må stå hen i det uvisse. For hold da op, jeg er gået glip af noget! Denne tunFRIsalat er simpelthen så smagfuld og crunchy, og den smager så tæt på original tunsalat, at jeg næsten ikke kan forstå det.

Med eller uden løg?

I min variant er der ikke rå løg i. Jeg kan ellers rigtig godt lide løg, også i rå udgave, men eftersmagen og løg-ånden kan jeg godt undvære. Og denne udgave smager skønt også uden rå låg. Rigeligt dild og syltede agurker er til gengæld musts i denne pålægssalat. Mmm!

TunFRIpastasalat

Og prøv også lige at bruge denne tunFRIsalat som pastasalat (se hvordan i opskriftens “I øvrigt”-felt) ~ det bliver simpelthen en lækker, cremet og proteinrig pastasalat.

TunFRIsalat

TunFRIsalat

 

TunFRIsalat
 
Mængde: Pålæg til 1 person i 3-4 dage eller pastasalat til 2 personer
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter (=240 g kogte), skyllede og afdryppede
  • ¼ rød peberfrugt i relativt små tern
  • 50 g majs
  • 50 g syltet agurk i relativt små tern
  • 1 - 1½ spsk tørret dild eller ½ bundt frisk dild
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk mayonaise eller plantebaseret alternativ
  • 100 g skyr naturel ELLER Alpro greek style yoghurt (måske lidt mere)
Fremgangsmåde
  1. Mos de skyllede og grundigt afdryppede kikærter groft med en gaffel.
  2. Herefter kommes de groftmoste kikærter og de øvrige ingredienser i en skål og blandes grundigt.
  3. Vurder om der skal lidt mere skyr i.
  4. Smag til.
  5. Sæt udentunsalaten på køl og nyd den, når den er blevet dejligt kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
For tunFRIpastasalat:
150 g pasta, altid gerne fuldkornspasta
Ovennævnte portion tunFRIsalat
En håndfuld rucola, groft skåret

Pastaen koges, afdryppes grundigt og afkøles helt. Bland grundigt med den tunFRIsalat og rucola. Nyd.

 

TunFRIsalat

 

TunFRIsalat