Pålæg skal der ind i mellem til. Denne virkelig smagfulde og virkelig skønne spread tager kegler hver gang. Jeg elsker at nyde den på ristet brød, enten rugbrød eller gode fuldkornsboller. Den er hurtig at lave, og så har man lækkert og nemt pålæg til nogle dage.
Spread’en er også lækker i wraps, pitabrød og lignende.
Tomatspread med bønner, sesamfrø & frisk basilikum
Ingredienser
- 1 ds butterbeans (hedder også limabønner)
- 75 g soltørrede tomater, dem i olielage, afdryppede
- 1½ tsk tomatpure (jeg køber tomatpure i tube, så slipper jeg for at åbne en dåse hver gang)
- En lille ½ tsk paprika
- ½ dl sesamfrø
- En god håndfuld frisk basilikum
- ½ tsk tørret knust chili
- ¾ tsk havsalt
- ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser undtagen sesamfrø i en skål.
- Blend massen med en stavblender (alternativt kan man bruge en minihakker eller foodprocessor, men en stavblender gør konsistensen mest findelt og cremet) til konsistensen er blød, cremet og jævn.
- Tilsæt sesamfrøene og rør grundigt sammen med ske.
- Kom spread'en i en tætsluttende beholder og sæt den i køleskab, så den bliver gennemkold.
- Nydes på godt fuldkornsbrød/rugbrød (gerne ristet) sammen med for eksempel feldsalat eller frisk spinat og spirer. Er også fortrinlig under syltede agurker.
- Kan holde en lille uge i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.
Så hvornår skal der sesam i?
Hej.
Du skriver 1 dåse butterbeans, men hvor mange g er det?
Hej Eli.
Så vidt jeg husker, er det 240 g kogte butterbeans.
Tusind tak fordi du læser med.
Kærlig hilsen Pernille.
[…] Hummus i alle afskygninger er godt. Avocado. Tomat. Vegedeller (fx disse, disse eller disse). Æg. Spreads. Postejer. […]