Man må tage det sure med det søde, så her får du en skøn gang sur-søde grøntsager med nudler. Det er en dejligt nem ret at lave, skøn både som hverdagsmad og kan også med succes serveres for gæster.
De her sur-søde grøntsager med nudler er født med tofu, men opskrifter er jo lavet for at justere til ens egne smagsløg, så hvis du ikke er til tofu skifter du bare ud med fx edamamebønner eller sorte bønner.
Hvilket hold er du på?
Og så er der jo det helt store issue: Ananas. Det er lidt som om, man enten er til ananas i varm mad, eller også er man ikke. Der er vist to lejre og ikke så meget derimellem, vel?
Jeg er på Team Ananans-i-varm-mad, og derudover synes jeg, ananas hører sig til i sur-sød sauce. Men er du – eller nogen af dem der skal nyde retten – ikke til det der varm ananas-pjat, kan ananas jo bare serveres kold til retten, på den måde kan alle få det lige, som de vil have det. Ananas-wise i hvert fald.
Tofu, tofu, tofu
Er du i humør til flere retter med tofu? Så se fx min tofu nasi goreng og mine wraps med tofu og grønt.
- Sur-sød sauce
- 100 g ketchup
- 1 stort fed hvidløg
- ½ dl riseddike
- ½ dl soya
- ½ dl agavesirup
- 1½ tsk salt
- 1 spsk majsstivelse
- Grøntsager
- 300-400 g fast tofu
- 400 g brune champignon (angivet vægt er før klargøring)
- 2 røde peberfrugter
- 1 løg
- 1 dåse eller bakke babymajs
- 225 g ananas (kan undlades eller serveres on the side)
- Desuden
- 250 g nudler (jeg bruger fuldkornsnudler, men brug dine yndlings)
- Sesamolie til stegning
- Sesamfrø til drys
- Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en lille skål (hvidløget skal finthakkes eller presses i hvidløgspresser).
- Tofuen duppes for evt. overfladevæske og brækkes/skæres i mundrette, rustikke stykker.
- Grøntsagerne ordnes og skæres i mundrette, rustikke stykker.
- Opvarm en wok eller stor/dyb pande til meget høj varme. Kom lidt sesamolie heri og steg tofustykkerne, så de får lidt farve og overflade. Vend jævnligt rundt, så tofuen ikke brænder på. Når tofustykkerne er fået lidt stegefarve, flyttes de over på en tallerken og venter til lidt senere.
- Kom igen lidt sesamolie på wokken/panden og steg grøntsagerne heri til de er faldet lidt sammen, og champignonerne evt. har smidt deres væde.
- Tilsæt de stegte tofustykker samt den sammenrørte sur-sød sauce i grøntsagerne og lad det hele koge igennem et par minutter, så majsstivelsen tykner.
- Nyd med kogte nudler og et drys sesam.