Så du købte en rød spidskål eller en rødkål til en ret, og nu ved du ikke, hvad du skal bruge resten til? Jeg har dig: Lav en enkel, sprød og velsmagende rød kålsalat med linser og blåbær.
Til aftensmad og i madpakken
Salaten her er dejligt mættende, fordi den er fuld af både protein og groft grønt. Kål og gulerødder giver masser at tygge på og i kombination med proteinerne fra linserne og yoghurten er det en salat, der gør sig godt både på middagsbordet og i madpakken. Spist groft brød til, så du også får de gode fibre, som din krop er så glad for. Og måske også en lige en vegetardelle til?
Rød kålsalat med linser og blåbær ~ både sommer og vinter!
En salat som denne er oplagt at lave om vinteren, men sommeren er også en skøn tid for kålsalater. Tænk bare på de utroligt flotte, grønne spidskål sommeren byder på.
En sommervariant af denne salat kunne laves ved at gøre udskiftninger som disse:
Grøn spidskål i stedet for rød (spids)kål
Sommergulerødder i stedet for… nåja… vintergulerødder
Jordbær i stedet for blåbær
Løvstikke eller frisk mynte i stedet for persille (brug kun 1/2 håndfuld løvstikke)
- 300 g rød spidskål eller rødkål
- 150 g gulerødder (den mængde der bruges)
- 1 dåse sorte linser (=240 g kogte)
- 1 citron, skallen heraf
- 30 g mandler (gerne saltede) eller hasselnødder
- Blåbær i ønsket mængde
- En håndfuld persille (kruspersille eller bredbladet persille)
- 1-2 tsk agavesirup
- 2 tsk olivenolie
- Evt. 1 tsk spidskommen
- Havsalt
- Groft sort peber
- Yoghurt naturel
- Godt, groft brød
- Evt. fx lækre vegetardeller
- Kålen skæres i fine strimler.
- Gulerødderne skrælles og rives groft på rivejern.
- Linserne skylles og drænes grundigt.
- Citronskallen rives fint på rivejern, sørg for kun at få den yderste gule skal med.
- Nødderne skæres groft.
- Persille skæres medium.
- Bland alle ingredienser grundigt.
- Server salaten afkølet og sammen med godt brød, yoghurt til dryp og evt. lækre vegetardeller.