Jeg kan godt lide at variere min frokost, da jeg ellers nemt synes, det bliver lidt kedeligt. Men denne salat kan jeg spise mange dage i træk, både sommer og vinter. Det er ret smart, for så kan jeg lave en stor portion og dele den op i flere portioner, så der er til mange dage. Det kræver kun en smule ekstra tid, den dag jeg tilbereder det, og de andre dage kræver det helt bogstaveligt ingen tid, da det bare er at gribe en bøtte med salat, smide den i tasken og nyde salaten til frokost. Det er da et meget godt koncept.

Jeg har ikke angivet mål af de forskellige råvarer i opskriften nedenfor, dette må være op til den enkeltes appetit. Dog er det min erfaring, at en dåse linser passer godt til 4 dage, og det samme gør 1-1 1/2 dl brune ris (det nævnte mål her er ukogt vægt).

 

Fyldig frokostsalat med linser & brune ris
 
Ingredienser
 • Brune ris, kogte
 • Grønne/sorte linser, fra dåse/kogte
 • Blomkål, mediumfint skåret (altså ikke hakket i bittesmå stykker)
 • Squash, groftrevet
 • Frisk spinat, medium skåret
 • Syltede agurker (de bedste er Appetit agurker fra Beauvais, mmm) eller syltede rødbeder, medium skåret
 • Friske blåbær, halverede
 • Valnødder, grofthakkede
 • Avocado, medium stykker
Fremgangsmåde
 1. De brune ris koges efter anvisning på pakken og afkøles helt.
 2. Linserne enten koges (hvis de er tørrede) eller skylles og afdryppes (hvis de er fra dåse)
 3. Alle ingredienser ordnes og blandes sammen.
 4. Avocadoen kan godt blandes i salaten med det samme, men jeg foretrækker at tage en halv avocado med, og så skære den ud og komme den i salaten, når jeg skal spise den, for at den ikke bliver kedelig, når den ligger i salaten i måske et par dage.
Rigtig god fornøjelse.