Dadelkugler er bare altid en god idé. Og i december er disse rå pebernøddekugler en virkelig fantastisk idé. Pebernødder møder dadelkugler= krydrede, crunchy og virkeligt lækre og lidt anderledes julegodter.
Inspirationen kommer naturligvis fra de skønne pebernødder, hvor jeg har kombineret de skønne, varme krydderier med dadler og mandler, og vupti: Ny juleknasklassiker.
“Sundere julegodter”?
Man kan sagtens kalde dem for “sundere julegodter”, hvis man gerne vil det, for det er jo lavet af naturlige råvarer, og nødder fx indeholder jo det sunde fedt. Og det er også rigtigt. Men det er jo alligevel heller ikke helt sådan, at jo flere af disse pebernøddekugler man spiser, jo slankere bliver man, vel. Bare lige for at få lidt perspektiv på det der “sundere” og “sunde”-begreb.
Og når det er sagt, så må jeg altså også sige dette: Skal der være julegodter, så lad der være julegodter! Og nogle foretrækker alt det traditionelle juleknas, andre foretrækker denne type sundere juleknas. Og så er dem som mig, der bare kan lide det hele, hehe.
Psst!
Jeg har selvfølgelig også en opskrift på sprøde, krydrede pebernødder af den bagte slags.
- 5 udstenede dadler
- 100 g mandler
- 1 spsk flydende sødning, fx Fibersirup gold eller ahornsirup.
- ¼ tsk havsalt
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødte nelliker
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt sort peber
- Alle ingredienser køres grundigt sammen - gerne i en minihakker - til mandlerne har ønsket konsistens. Jeg synes, det passer godt i disse pebernøddekugler, at der er lidt crunch.
- Tril 12 kugler, som lægges på køl, og nydes når de er kolde.
- Opbevares i tætsluttende beholder i køleskab.