Kold kakaogrød

Der er overnight oats/køleskabsgrød, og der er kold grød. Klaras kolde kakaogrød befinder sig i sidstnævnte kategori. “Jamen, hvad er forskellen?”, tænker du måske, og det kan jeg godt forklare dig (det er nemlig mig selv, der har lavet definitonen 😉 ).

Overnight oats/køleskabsgrød eller kold grød?

Jo, altså:

Overnight oats/køleskabsgrød røres sammen om aftenen og stilles i køleskabet til nydning næste morgen. Herved bliver havregrynene opløst i væsken, bløde og havregrødslignende, men på den kolde måde.

Kold grød røres sammen, hviler et kvarters tid og nydes med det sammen. Herved bliver havregrynene ikke opløst/grødede, som de gør, hvis de står natten over, men forbliver derimod i deres gode, tygbare form, blot en smule blødere.

Men kunne man så ikke bare røre det sammen og spise det med det samme?

Jo, det kunne man godt, og det smager også godt. Men lader man blandingen stå et kvarters tid, når chiafrøerne at suge væske til sig, og havregrynene bliver en anelse bløde, hvilket giver en dejligt blød gang havregryn med mælk. Eller i dette tilfælde kakao. Fordi yngstedatter, der har opfundet denne version, eeelsker all things chocolate, men hun elsker knap så meget, når overnight oatsene har stået og trukket hele natten, og sådan opstod idéen til Klaras kolde kakaogrød. Og jeg skal ikke sige mig fri for at være stor fan af denne luksusmorgenmad.

Psst.

Overnight oats er også dejlig mad, og dem har jeg flere af her på bloggen. Det er sund, god og nem mad både to go og to stay ~ prøv at se HER.

 

Klaras kolde kakaogrød
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grove havregryn
  • 1 god spsk chiafrø
  • 1 banan i skiver ELLER 1½ dl optøede hindbær
  • 2 dl kakaomælk (vi bruger enten Naturlis kakaodrik eller traditionel ko-kakao)
  • 1 spsk grofthakkede valnødder
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser røres grundigt sammen.
  2. Lad den kolde grød hvile 15 minutter.
  3. Nyd.
Rigtig god fornøjelse.

 

Kold kakaogrød

 

Kold kakaogrød