Julemuffins ~ det kan virkelig noget. Sæt julemusik på, lav en kop julekaffe eller julete og nyd en julemuffin. Det bliver ikke meget mere julehyggeligt.
Julemuffins ~ et adventsalternativ
Hjemme hos os spiser vi som udgangspunkt æbleskiver på adventssøndagene. Men somme tider, ik ~ så kan man godt have lyst til noget andet end æbleskiver, og så er disse julemuffins altså bare et perfekt alternativ. Fulde af julesmage og drysset gavmildt med julesne (okay, okay, det er bare flormelis, men lad os nu bare kalde det julesne her i juletiden), det bliver ikke meget mere hyggeligt at spise.
Lang ingrediensliste men…
… den er det hele værd! Så lad dig ikke afskrække, okay? For når du tager de her julemuffins ud af ovnen, og de dufter og smager af jul, har den skønneste tekstur og masser af knas, jamen så bliver du bare juleglad i hjertet.
Andre lækre æbleskivealternativer?
Altså ikke fordi der er noget galt med æbleskiver, jeg er selv vild med dem, men for variationens skyld, du ved. Så prøv mine julepandekager eller mine vinterboller med kandiseret appelsin, dadler og nødder.
- 1½ ubehandlet appelsin
- 50 g hasselnødder
- 70 g udstenede dadler ~ dem fra pose, ikke dem fra papæske
- 60 g klumpfri æblemos
- 75 g sukker
- 50 g smeltet smør
- 100 g yoghurt naturel
- 50 g hvid hvede mel
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk allehånde
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk knust havsalt
- 1½ dl mælk
- Flormelis til pynt
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovnvarme).
- Riv skallen af den ene appelsin fint.
- Pres saften af 1½ appelsin.
- Skær hasselnødder og dadler i relativt små stykker.
- Bland alle ingredienserne, mælken til sidst.
- Fordel dejen i muffinsforme.
- Julemuffinsene bages ca. 22-23 minutter.
- Ved servering: Si flormelis over de afkølede muffins.