Quinoadeller ~ den nye klassiker i det vegetariske køkken. Alle laver dem tilsyneladende. Eller ~ alle der har interessen for at spise mere grønt. Virker det til. Min anden opskrift på quinoadeller er altid bloggens mest populære opskrift, og den bliver lavet af både plante- og kødspisere. Så her føjer jeg endnu en opskrift på quinoadeller til bloggen, og denne er mindst lige så god, bare på en anden måde. Med parmesan. Ja, så behøver jeg nok ikke sige mere, vel.
Quinoadeller med squash & parmesan
Mængde: 8 stk
Ingredienser
- 50 g hvid quinoa (ukogt vægt) + rigeligt vand + ¼ tsk salt
- ½ løg
- 50 g squash
- 1 spsk mild sennep
- 1½ tsk tørret salvie
- 1 æg
- 60 g fintrevet parmesan
- 100 g finvalsede havregryn
- 1 tsk knust havsalt
- Lidt peber
Fremgangsmåde
- Quinoa, vand og salt koges roligt under låg i 15-20 minutter, indtil quinoaen er helt mør. Afdryp quinoaen grundigt i en sigte.
- Mens quinoaen koger, fintsnittes løget, og squashen rives groft på et rivejern (få gerne masser af den grønne skræl med).
- Når quinoaen er kogt og grundigt afdryppet, røres alle ingredienserne grundigt sammen, og massen hviler ca. 30 minutter.
- Form 8 deller og steg dem i lidt olivenolie ved middelvarme på en pande. Min erfaring er, at det er langt nemmest at stege dellerne på en teflonpande fremfor på en metalpande, da parmesanen "bider" på metalpanden. Dellerne er færdige, når de er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.