Min far har nogle bestemte retter, han er særligt god til at lave, og hans klare nr. 1 er lasagne. Ingen kan lave lasagne som min far! Men det er efterhånden længe siden, jeg har smagt den, for han laver sin lasagne helt traditionelt med oksekød. Jeg er ikke den, der bruger flest køderstatningsprodukter, det sker faktisk ret sjældent, men jeg var alligevel nødt til at prøve Naturli’s Hakket i min fars lasagneopskrift, og det må jeg alligevel sige: Det kunne noget!

Så her er min fars lasagne, næsten som han selv ville lave den (bortset fra dels at han jo bruger kød og dels at han laver sin egen bechamelsauce – hvilket jeg også somme tider gør, men ikke lige her), dog tilført lidt flere grøntsager og smage. Selvfølgelig, ik. Og den smager bare godt!

Er du glad for vegetarlasagner, så må du da lige et smut forbi min grøntsagslasagne med edamamebønner og min lasagne med svampe og frisk spinat.

 

Vegetarlasagne - lasagne (næsten) som min far laver den
 
Mængde: 4-6 personer
Ingredienser
Sauce
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g Naturli' Hakket
  • 100 g blomkålsris (jeg bruger dem man køber på frost)
  • 1 stor gulerod, groftrevet
  • 1 stor stilk bladselleri, skåret i stykker af ønsket størrelse
  • 3 gode tsk rød pesto
  • 2 ds hakket tomat
  • 1½ spsk rød balsamico
  • ½ spsk soya
  • 1 god spsk tørret oregano
  • En knivspids røget paprika
  • En knivspids cayenne
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Til sammenlægning
  • Fuldkornslasagneplader
  • Revet ost og/eller rasp
  • 1-2 brikker Mornaysauce ELLER denne hvide lasagnesauce:
  • Hjemmelavet:
  • 7½ dl mælk af ønsket type (soya- eller komælk)
  • 55 g maizena
  • ¾ tsk muskatnødpulver
  • 1½ tsk havsalt
Fremgangsmåde
Sauce
  1. Skær løg og hvidløg fint og steg disse i lidt olivenolie til de er bløde men ikke har taget farve.
  2. Tilsæt Naturli' Hakket og steg det, mens det "hakkes" ud til en kødsaucelignende konsistens.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre lidt tid.
  4. Smag til.
Lav den hvide sauce (hvis ikke der bruges Mornay):
  1. I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det piskes grundigt sammen.
  2. Tilsæt resten af mælken, muskat og salt.
  3. Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
  4. Smag til med muskat og salt.
  5. Juster evt med lidt mælk, hvis konsistensen ønskes lidt mere lind.
  6. Tag gryden væk fra varmen.
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovnvarme).
Sammenlægning
  1. Kom lidt hvid sauce/Mornay i bunden af et fad str. 25x25 cm. Herpå lægges lasagnen sammen som følger:
  2. Plader - sauce - hvid sauce/Mornay - plader - sauce - hvid/sauceMornay - plader - sauce - hvid sauce/Mornay - ost/rasp.
Bagning
  1. Lasagnen bages 30 minutter. Herefter skal lasagnen hvile 10 minutter inden servering.
  2. Server lasagnen med masser af grønt, fx rucola, frisk spinat og persille.
Rigtig god fornøjelse.