Min far har nogle bestemte retter, han er særligt god til at lave, og hans klare nr. 1 er lasagne. Ingen kan lave lasagne som min far! Men det er efterhånden længe siden, jeg har smagt den, for han laver sin lasagne helt traditionelt med oksekød. Jeg er ikke den, der bruger flest køderstatningsprodukter, det sker faktisk ret sjældent, men jeg var alligevel nødt til at prøve Naturli’s Hakket i min fars lasagneopskrift, og det må jeg alligevel sige: Det kunne noget!
Så her er min fars lasagne, næsten som han selv ville lave den (bortset fra dels at han jo bruger kød og dels at han laver sin egen bechamelsauce – hvilket jeg også somme tider gør, men ikke lige her), dog tilført lidt flere grøntsager og smage. Selvfølgelig, ik. Og den smager bare godt!
Er du glad for vegetarlasagner, så må du da lige et smut forbi min grøntsagslasagne med edamamebønner og min lasagne med svampe og frisk spinat.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 g Naturli' Hakket
- 100 g blomkålsris (jeg bruger dem man køber på frost)
- 1 stor gulerod, groftrevet
- 1 stor stilk bladselleri, skåret i stykker af ønsket størrelse
- 3 gode tsk rød pesto
- 2 ds hakket tomat
- 2 spsk rød balsamico
- 1 god spsk tørret oregano
- En knivspids røget paprika
- En knivspids cayenne
- 1 tsk salt
- ¼ tsk groft peber
- Fuldkornslasagneplader
- Revet ost og/eller rasp
- 1-2 brikker Mornaysauce ELLER denne hvide lasagnesauce:
- Hjemmelavet:
- 8 dl mælk af ønsket type (soya- eller komælk)
- 55 g maizena
- 1 tsk muskatnødpulver
- 1½ tsk havsalt
- Skær løg og hvidløg fint og steg disse i lidt olivenolie til de er bløde men ikke har taget farve.
- Tilsæt Naturli' Hakket og steg det, mens det "hakkes" ud til en kødsaucelignende konsistens.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre lidt tid.
- Smag til.
- I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det piskes grundigt sammen.
- Tilsæt resten af mælken, muskat og salt.
- Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
- Smag til med muskat og salt.
- Juster evt med lidt mælk, hvis konsistensen ønskes lidt mere lind.
- Tag gryden væk fra varmen.
- Kom lidt hvid sauce/Mornay i bunden af et fad str. 25x25 cm. Herpå lægges lasagnen sammen som følger:
- Plader - sauce - hvid sauce/Mornay - plader - sauce - hvid/sauceMornay - plader - sauce - hvid sauce/Mornay - ost/rasp.
- Lasagnen bages 30 minutter. Herefter skal lasagnen hvile 10 minutter inden servering.
- Server lasagnen med masser af grønt, fx rucola, frisk spinat og persille.
Hej Benedikte.
Tusind tak for at tage dig tid til at skrive til mig. Jeg er SÅ glad for, at opskriften kan bruges. Tak for tips ift. krydderier.
Dejlig aften til dig.
Kærlig hilsen Pernille.
Herhjemme elsker både børn og voksne lasagnen… vi tilføjer også timian, basilikum, spidskommen og lidt koriander. Den kan anbefales.
Uhh den ser god ud Pernille. Den skal vist prøves af her hjemme…
Ej, hvor dejligt, Lonni! Jeg bruger jo Naturli’ Hakket, men jeg har hørt, at Lidls Beyond Meat skulle være virkelig godt også.
Kærlig hilsen Pernille.