Lasagne. Noget af den bedste comfort food i verden. Denne lasagne er cremet, lækker, mild og rar, og jeg laver den jævnligt, fordi den bare smager så dejligt. Faktisk kommer opskriften fra mine forældre, som lavede denne lasagne til mig, en af de første gange, jeg skulle spise hos dem, efter jeg havde valgt at lægge kødet på hylden. Hvor heldig er jeg ikke lige, at nogen vil lave SÅ lækker mad til mig?!

 

Cremet lasagne med champignon, tomat, linser og spinat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Tomatsauce:
  • 400 g brune champignon i skiver
  • 1 hakkede løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 bouillonterning, grøntsags eller svampe
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret salvie
  • ¾ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
hvid sauce:
  • 6 dl mælk
  • 40 g majsstivelse
  • ½ tsk muskatpulver
  • ½ tsk salt
Til sammenlægning af lasagnen:
  • 100 g frisk spinat, skyllet
  • Lasagneplader
  • Revet ost
Fremgangsmåde
Start med at lave tomatsaucen:
  1. Steg champignonerne i lidt olie i en gryde til væden er stegt væk.
  2. Tag champignonerne væk fra gryden (de skal i senere igen).
  3. Steg løg og evt. hvidløg kort til de er klare.
  4. Tilsæt gulerødder og steg kort til de er bløde. Blandingen skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt hakket tomat, oregano, laurbærblade, salt og peber.
  6. Kog saucen ved middel varme 10 minutters tid og smag til.
  7. Tilsæt de stegte champignon og bland dem godt ind i tomatsaucen.
Lav så den hvide sauce:
  1. I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det røres grundigt sammen.
  2. Tilsæt resten af mælken, lidt muskat og lidt salt.
  3. Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
  4. Smag til med muskat og salt.
  5. Tag gryden væk fra varmen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme (dvs. ikke varmluft).
Sammenlægning:
  1. Smør et ovnfast fad str. 22x22 cm med lidt olie.
  2. Begynd med lidt af tomatsaucen - det skal bare lige næsten dække fadets bund. Fortsæt med følgende rækkefølge:
  3. Lasagneplader
  4. En tredjedel af tomatsaucen
  5. En tredjedel af spinaten
  6. En tredjedel af den hvide sauce
  7. Lasagneplader
  8. En tredjedel af tomatsaucen
  9. En tredjedel af spinaten
  10. En tredjedel af den hvide sauce
  11. Lasagneplader
  12. En tredjedel af tomatsaucen
  13. En tredjedel af spinaten
  14. En tredjedel af den hvide sauce
  15. Drys rundhåndet med revet ost på toppen.
Bagning:
  1. Lasagnen bages ca. ½ time. Den er færdig, når toppen er medium gylden og lasagnepladerne gennembagt.
Rigtig god fornøjelse.