Lasagne. Noget af den bedste comfort food i verden. Denne lasagne er cremet, lækker, mild og rar, og jeg laver den jævnligt, fordi den bare smager så dejligt. Faktisk kommer opskriften fra mine forældre, som lavede denne lasagne til mig, en af de første gange, jeg skulle spise hos dem, efter jeg havde valgt at lægge kødet på hylden. Hvor heldig er jeg ikke lige, at nogen vil lave SÅ lækker mad til mig?!

 

Cremet lasagne med svampe & spinat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Tomatsauce:
  • 400 g brune champignon i skiver
  • 2 hakkede løg
  • Evt. 1-2 fed presset hvidløg
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 2 ds hakket tomat
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 finthakkede laurbærblade
  • Salt
  • Lidt friskkværnet peber
Bechamelsauce:
  • 6 dl mælk
  • 1½ spsk maizena
  • Muskat
  • Salt
Til sammenlægning af lasagnen:
  • Ca. 6 håndfulde frisk spinat
  • Fuldkornslasagneplader
  • Revet ost
Fremgangsmåde
Start med at lave tomatsaucen:
  1. Steg champignonerne i lidt olie i en gryde til væden er stegt væk.
  2. Tag champignonerne væk fra gryden (de skal i senere igen).
  3. Steg løg og evt. hvidløg kort til de er klare.
  4. Tilsæt gulerødder og steg kort til de er bløde. Blandingen skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt hakket tomat, oregano, laurbærblade, salt og peber.
  6. Kog saucen ved middel varme 10 minutters tid og smag til.
  7. Tilsæt de stegte champignon og bland dem godt ind i tomatsaucen.
  8. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovnvarme).
  9. I et ildfast fad kommes et lag bechamelsauce i bunden.
Lav så bechamelsaucen:
  1. I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det røres grundigt sammen.
  2. Tilsæt resten af mælken, lidt muskat og lidt salt.
  3. Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
  4. Smag til med muskat og salt.
  5. Tag gryden væk fra varmen.
Sammenlægning:
  1. Begynd med en anelse bechamelsauce og fortsæt med følgende rækkefølge:
  2. Plader
  3. Tomatsauce
  4. Frisk spinat
  5. Bechamelsauce
  6. Dette gentages x antal gange til saucerne er brugt op.
  7. Slut af med bechamel og til sidst revet ost på toppen.
Bagning:
  1. Lasagnen bages ca. ½ time. Den er færdig, når toppen er medium gylden og lasagnepladerne gennembagt.
Rigtig god fornøjelse.