Crispy. Søde. Let salte. Disse popcorn med sirup og salt er himmelske ~ og endda til den sundere side. Lige til at nyde som de er, gerne akkompagneret af en god film. Som festlig pynt på en kage fungerer de også rigtig godt. Popcornene holder fint sprødheden i en tætsluttende beholder – hvis de overhovedet når at komme deri, for de er farligt gode og smager af mere. Og mere.
Karamelliserede popcorn
Ingredienser
- 100 g majskerner + 2-3 spsk neutral olie
- 100 g sirup, jeg bruger helst Bodylabs Zero topping salted caramel, men FiberSirup Gold kan også bruges
- Evt. lidt ekstra sødning (sukker el. erstatning)
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Olie og majskerner poppes under låg ved rimeligt høj varme. Ryst gryden undervejs, så alle kerner poppes.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Varm sirup og salt op i en dyb pande eller gryde indtil saltet er opløst og blandingen varm.
- Tilsæt popcornene i den varme sirup og vend popcorn og sirup meget grundigt sammen, så alle popcorn er dækket af blandingen.
- Smag evt. til med salt og sødning.
- Kom blandingen på bagepladen og bred det så vidt muligt ud i et enkelt lag.
- Bag blandingen i ovnen i ca. 10 minutter. Vend blandingen lidt halvvejs. Hold øje, så siruppen ikke bliver for mørk.
- Popcornene er færdige, når siruppen er flot gylden.
- Afkøles og brækkes herefter fra hinanden.
Rigtig god fornøjelse.