Proteingrød

Havregrød er simpelthen noget af det bedste morgenmad, der findes, og jeg spiser gerne havregrød til morgenmad de fleste morgener i den kolde tid. Her på bloggen findes op til flere opskrifter på havregrød i forskellige varianter, men denne er den nye pige i klassen hos mig: Proteingrød.

Proteingrød

Hvad er proteingrød?

Helt grundlæggende er proteingrød bare havregrød, der er beriget med ekstra protein på en eller anden måde. Hos mig betyder det brug af proteinpulver. Det er nemt at bruge, og de ekstra proteiner giver langvarig mæthed.

 

Hvilket proteinpulver skal man bruge?

Der er rigtig mange proteinpulvere på markedet, og der er så mange typer og smage. Man kan fx vælge mellem…

… ikke-vegansk eller vegansk

… med eller uden sukker (eller sukkerlignende ingredienser)

… den slags der skal blandes i mælk, og den slags der skal blandes i vand

… neutral smag eller alverdens smage

Der er helt sikkert flere valgmuligheder, men jeg må indrømme, at jeg ikke ved så meget om proteinpulver, da jeg bruger det ret sjældent.

Proteingrød

Selv bliver jeg ved med at vende tilbage til proteinpulverne fra Bodylab, fordi smagene passer til mig, og så er de også prismæssigt rimelige. Jeg bruger gerne deres helt almindelige proteinpulver med vanilje, hvilken også er den, jeg bruger i denne opskrift. Den er sød, og hvis man ikke ønsker et sødt proteinpulver, skal man blot gå efter de usødede varianter.

Proteingrød

Udover vaniljevarianten har jeg også god erfaring med chokoladeproteinpulveret samt jordbærproteinpulveret fra Bodylab, de hedder henholdsvis Ultimate Chocolate og Strawberry Milkshake. Vaniljeproteinpulveret, jeg bruger, hedder Vanilla Milkshake, og er min foretrukne smagsvariant.

Proteingrød

 

Hvad kan man ellers bruge proteinpulveret til?

Jeg har lidt opskrifter her på bloggen, du kan gå i gang med, når nu du alligevel har købt proteinpulver, se bare HER.

 

Proteingrød
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
Grød
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 2½ dl soyadrik ELLER komælk ELLER vand
  • 15 g vaniljeproteinpulver
  • 1 gulerod
  • ½ ubehandlet citron (skallen heraf)
  • 10 g valnødder
  • 10 g chiafrø (kan udelades)
  • ½ tsk havsalt
Topping
  • Kefir naturel eller vegansk yoghurt naturel
  • Blåbær (friske eller frosne ~ de små, vilde nordiske blåbær på frost er så gode)
Fremgangsmåde
  1. Guleroden skrælles og groftrives på rivejern.
  2. Valnødderne grofthakkes.
  3. Citronskalles rives fint.
  4. Alle ingredienser til grøden koges i en lille gryde ved middel varme og med omrøring ind i mellem.
  5. Grøden er færdig, når den har den ønskede konsistens.
  6. Tilføj lidt vand hvis grøden skal være mere lind.
  7. Kom grøden i en skål eller tallerken og top med kefir eller vegansk yoghurt naturel samt blåbær.
  8. Nyd straks.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Variant med æble og kanel:
Brug opskriften ovenfor men udelad evt. citronskal. Tilføj ½ æble med skræl skåret i små tern samt 1 tsk kanel som koges med i grøden.

 

Proteingrød