Perlebygdeller

Der er opskrifter, der kommer nemt til mig ~ og så er der den her. De her perlebygdeller har virkelig drillet mig Jeg har afprøvet den så’n cirka 117. gange hen over et halvt års tid, hvor jeg hver gang har skruet lidt hist og lidt pist, og selvom dellerne da var okay, var de ikke heeelt, som jeg ønskede.

Men nu er de der. Sprøde udenpå, bløde inden i, lidt spicy pga chili, smagfulde pga sennep og krydderier og med dejligt bid pga perlebyg.

De er easy peasy at lave, og de kan fryses (=lav en stor portion, gem en del i fryseren, og der er god og nem mad til travle og trætte dage).

Psst. Er du ligesom mig vild med vegetariske deller og bøffer så kig lige på bloggens udvalg af netop dette HER.

 

Perlebygdeller med chili & sennep
 
Mængde: 18 stk (ca. falafelstørrelse)
Ingredienser
  • ½ dl ukogt perlebyg + 1½ dl vand + et nip salt (= ca. 140 g færdigkogt perlebyg)
  • 1 dåse kidneybønner (= 240 g kogte kidneybønner)
  • 1 løg, i mindre stykker
  • 2 spsk sød sennep
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk tørret salvie
  • ½ tsk revet muskatnød
  • En knivspids røget paprika
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 75 g finvalsede havregryn
Fremgangsmåde
  1. Kog perlebyg + vand + salt ved svag varme og med låg på gryden i 30 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning.
  2. Kom alle ingredienser undtagen den kogte perlebyg! i en foodprocessor og kør til en ensartet masse (det gør ikke noget, at der stadig er lidt stykker af løg).
  3. Kom massen i en skål og rør den kogte perlebyg grundigt i med ske.
  4. Form 18 kugler (en anelse vand på hænderne gør rulningen lettere) ca. i falafelstørrelse (altså i samme størrelse som de falafler man køber på frost).
  5. Lad dellerne hvile en halv times tid.
  6. Steg dellerne i neutral olie på en stegepande ved en smule over middel varme til dellerne er stegt flot gyldne på alle sider.
Rigtig god fornøjelse.