Pasta e fagioli-salat

Pasta e fagioli er oprindeligt en traditionel suppe fra Italien fuld af lækre sager. Men nu er det forår, og sommeren er på vej, så jeg har lavet suppen om til en Pasta e fagioli-salat. Smart, hva’. Så laver vi også en suppe-version til vinter, og jeg glæder mig allerede.

“Hvad betyder pasta e fagioli?” spørger du måske

… og det vil jeg gerne fortælle dig. Det betyder nemlig “pasta og bønner”. Og så er det jo ikke så svært at regne ud, hvad salaten her indeholder, skulle jeg mene.

Ja nemlig: Pasta og bønner. Tadaaa. Og lækre bagte grøntsager, du ved, den slags der bare matcher hinanden så godt: Løg, squash, peberfrugt og tomater. Og masser af hvidløg og friske krydderurter. Jeg si’r dig: Smagsløgene synger af glæde over de friske, lækre smage og de både crunchy og bløde teksturer. Og duften af de bagte grøntsager: Himmelsk. Intet mindre.

Det bliver en sommerklassiker herhjemme, jeg kan allerede mærke det.

Og psst:

Jeg har andre lækre sommersalater her på bloggen, se fx min crunchy kikærte-ret eller min pastasalat med oliefri pesto, bønner og bagt grønt.

 

Pasta e fagioli-salat
 
Ingredienser
  • 1 stort løg
  • 1 stor squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g modne cherrytomater
  • Lidt olivenolie
  • *
  • 125 g fuldkornspasta, fx penne (den angivne vægt er ukogt pasta)
  • 1 dåse bønner, kidney- cannellini- eller brune bønner (= 240 g kogte bønner)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 gode håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld persille
  • ½ håndfuld blade af frisk salvie
  • 2 spsk rød balsamico
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Topping: Ristede pinjekerner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad den opvarme.
  2. Skær følgende grøntsager, som skal bages i ovnen:
  3. Løget skæres medium stykker
  4. Squashen halveres på langs, evt. skrabes indmaden ud, og squashen skæres i medium-tykke halvmåneformede stykker
  5. Den røde peber befris for stilk, membraner og kerner og skæres i stykker svarende til løgstykkerne.
  6. Cherrytomaterne halveres.
  7. Læg disse grøntsager på en bagpapirsbeklædt bageplade og vend dem med lidt olivenolie.
  8. Grøntsagerne bages 15 minutter.
  9. Imens koges pasta al dente og resten af ingredienser klargøres:
  10. Bønnerne skylles og drænes grundigt.
  11. Hvidløgsfeddene knuses eller skæres fint.
  12. Bladselleri skæres i lidt tynde stykker.
  13. Persille skæres groft.
  14. Salvie skæres fint.
  15. Pinjekernerne ristes.
  16. Når pastaen er kogt, drænes disse for vand og afkøles delvist eller helt, afhængigt af om salaten ønskes lun eller kold.
  17. Bland alle salatens ingredienser og drys til sidst med de ristede pinjekerner.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Salaten kan spises både lun og kold.