Det her i sandhed en nem chokolademousse. man skal nemlig kun bruge to ingredienser! OG det er en ultrasimpel fremgangsmåde (man skal bare være lidt på forkant, da chokolademassen, der skal blive til chokolademoussen (lille ordspil dér), skal være HELT afkølet inden piskning).
Og helt ærligt, ik: Det her er min absolutte yndlingschokolademousse, fordi den er så cremet og blød. Så lækker en dessert, ik?
Opskriften er taget straight outta min lækreste chokoladelagkage.
Værsgo’, her får du opskriften:
Nem chokolademousse
Det er meget vigtigt, at cremen til lagkagen forberedes i så god tid, at fløde-chokolademassen er HELT kold, inden den piskes. Mit råd er at lave massen dagen i forvejen og lade den stå i køleskab til den dag, den skal bruges
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- ½ liter piskefløde
- 200 g mørk chokolade ca. 50%
- Evt. pynt fx friske bær, knust daim, frisk mynte og/eller flødeskum
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Chokoladen brækkes i mindre stykker og kommes i en lille gryde sammen med fløden.
- Chokolade og fløde smeltes ved lav varme og jævnlig omrøring, til chokoladen er HELT smeltet ud i fløden. Giv god tid til dette, deltager sandsynligvis lidt længere tid, end du tror.
- Kom chokolade-flødemassen i en bøtte, lad den køle delvist af i stuetemperatur, sæt låg på bøtten og lad massen køle HELT af, gerne natten over. massen kan sagtens stå i køleskabet et par døgn.
Lav chokolademoussen
- Kom chokolademassen i en skål og pisk med elpisker til det er blevet en fast og cremet mousse.
- Fordel moussen i 4 portionsglas og stil på køl indtil servering.
- Ved servering pyntes med fx friske bær, knust daim, frisk mynte og/eller flødeskum.
Rigtig god fornøjelse