Chokoladelagkage

Når yngstedatter vælger kage herhjemme, er det altid noget med chokolade, for hun elsker all things chocolate. Denne lagkage er ultranem og smager luksuriøst, og nej, den er ikke til den sunde side, men den slags skal der også være plads til, og den er altid et hidtil yngstes fødselsdag.

Købe eller bage de der lagkagebunde?

Lagkagebunde. Køber du dem, eller bage du dem selv? Jg køber stort set altid mine bunde (=nemt), men vil du gerne bage dine kakaobunde til lagkagen her, lægger jeg en opskriftboks seperat med opskriften på lagkagebundene, jeg bager, hvis jeg selv bager dem. Opskriften er fundet hos Arla, jeg har dog tilføjet lidt ekstra kakao til dejen, da jeg synes, originalopskriften var liiiidt kakaofesen.

Chokoladelagkage

Vil du gerne bage veganske lagkagebunde?

Så tag et kig fx Mia Sommers lagkagebunde eller få fat i Maria Engbjergs bog Boller og lagkage på vegansk.

Chokoladelagkage
Skal flødeskummet være plantebaseret, vil jeg gerne anbefale denne plantepiskefløde, som jeg synes, giver den bedste konsistens i denne sammenhæng (sammenlignet med Alpro Piskbar)

Chokoladelagkage eller kakaolagkage?

Og nu til den skønne chokoladelagkage – og ja: Det ER en chokoladelagkage, ikke en kakaolagkage. Forskellen er, om der bruges kakao eller chokolade i lagkagen. “Duh!” siger du nok, men ofte siger man “chokolade”, når der i virkeligheden bruges kakao, og det er jo lissom ikke det samme, vel?

Chokoladelagkage

Andre forslag til fødselsdagslækkerier

Nemme, bløde og lidt søde fødselsdagsboller – som endda indeholder noget fuldkorn, der ikke opdages!

Raw dadel-kakao-kage med nøddebund – et festfyrværkeri af smag og knas

 

Chokoladelagkage
 
Det er meget vigtigt, at cremen til lagkagen forberedes i så god tid, at fløde-chokolademassen er HELT kold, inden den piskes. Mit råd er at lave massen dagen i forvejen og lade den stå i køleskab til den dag, den skal bruges
Mængde: 1 lagkage
Ingredienser
  • ¾ liter piskefløde (altså ½ liter og ¼ liter)
  • 300 g mørk chokolade (almindelig mørk smeltechokolade, ikke en med højt kakaoindhold, da smagen så bliver for "mørk")
  • 1 pakke kakaolagkagebunde
  • Masser af bær til pynt
Fremgangsmåde
Chokoladecremen
  1. Chokoladen brækkes i mindre stykker og kommes i en lille gryde sammen med fløden.
  2. Chokolade og fløde smeltes ved lav varme og jævnlig omrøring, til chokoladen er HELT smeltet ud i fløden. Giv god tid til dette.
  3. Kom chokolade-flødemassen i en bøtte, lad den køle delvist af i stuetemperatur, sæt låg på bøtten og lad massen køle HELT af, gerne natten over. massen kan sagtens stå i køleskabet et par døgn.

Sammenlægning af lagkagen
  1. Kom den helt kolde chokolade-flødemasse i en skål og pisk den til den er en cremet chokolademousse-ish, der lige netop kan stå selv. Det er vigtigt, at chokoladecremen er fast nok til ikke at glide af lagkagen, men heller ikke mere end det - jo blødere jo mere lækker en lagkage.
  2. lag en lagkagebund på et lagkagefad/en stor tallerken og fordel ca. ¼ af chokoladecremen herpå.
  3. Læg den næste lagkagebund ovenpå og fordel også ca. ¼ af chokoladecremen herpå.
  4. Læg den sidste lagkagebund på og fordel resten af chokoladencremen på lagkagens sider og top.
  5. Pynt med riiiigelligt bær.
Rigtig god fornøjelse.

  1. OBS:
  2. Når lagkagen er i køleskab sætter chokoladecremen sig og bliver en del fastere, end den er, når lagkagen lægges sammen. Tag derfor gerne lagkagen ud et stykke tid før, den skal serveres, så den kan når at få rette konsistens.
I øvrigt
Variation:
Der kan også bruges marmelade i denne lagkage, og tillad mig her at anbefale abrikosmarmelade. I så fald lægges der marmelade ovenpå chokoladecremen på de to lag, der er inde i lagkagen. Til denne variant ville jeg ikke bruge bær på toppen men i stedet pynte med grofthøvlet chokolade (evt. i flere farver) og evt. både af frisk abrikos.

 
Kakaolagkagebunde
 
Når kagen er bagt, tænker du måske "dén for jeg ikke delt i tre bunde", men jo, det kan man godt! De bliver nogenlunde sammen tykkelse, som de lagkagebunde, man køber.
Mængde: 3 tynde lagkagebunde
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 god tsk bagepulver
  • 30 g kakaopulver
  • 2 dl mælk
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovnvarme (dvs. ikke varmluft).
  2. Smelt smørret og rør det herefter sammen med sukker og vaniljesukker i en skål med håndmixer.
  3. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk til blandingen ligner æggesnaps, der bruges stadig håndmixer.
  4. Bland mel, bagepulver og kakao. Sigt melblandingen i æggeblandingen skiftevis med mælken, rør roligt men grundigt med en grydeske
  5. Beklæd en springform str. ca. 23 cm I diameter med et stykke bagepapir, og kom dejen heri.
  6. Kagen bages ca. 40 min. Dæk den evt. med staniol efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Bruges termometer er kagen færdig ved 98 grader (eller når der ikke er dej på testpinden)
  7. Efter bagning afkøles lagkagebundene helt.
  8. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
  9. Læg din lagkage sammen og nyd.
Rigtig god fornøjelse.

Chokoladelagkage