Kakaogrød

Yngstedatter og jeg er enige om mange ting, blandt andet at kakaogrød er en rigtig lækker morgenmad. Og så er det tilmed sundt, mættende og din krop vil elske dig for at spise en god gang havregrød fra morgenstunden. Og så gør det vel ikke noget, at den havregrød smager en liiille smule af dessert, vel?

Easy peasy og dejligt velsmagende havregrød

Alle ingredienser i en gryde. Kog igennem, rør imens. Top med lige det du har lyst til. Nyd. Gå ud i dagen med lang tids mæthedfornemmelse.

Bum.

Hvor svært kan det være.

(Og har du set at grøden indeholder banan? Det giver dels en fin, let sødme til grøden samtidig med, at den mosede banan også cremer grøden lidt)

Kakaogrød

Grove eller fine havregryn?

You do you. Nogle foretrækker de finvalsede havregryn. Nogle foretrækker de grovvalsede. Nogle forestrækker en blanding.

Selv bruger jeg altid grovvalsede havregryn. Jeg synes, de har sådan en lækker og… nåja, grov… tekstur, som jeg rigtig godt kan lide. Jeg har også læst et sted, at de grovvalsede havregryn mætter mere end de finvalsede. Jeg tænker, det må være fordi, kroppen bruger længere tid på at nedbryde de grove havregryn = længere tids mæthedsfølelse?

Men altså: Brug den type havregryn du bedst kan lide, ik. Det fungerer altid bedst at vælge det, man godt kan lide.

Og psst: Inden vi går til opskriften…

… så tag lige et kig på de mange opskrifter på (havre)grød, der ligger her på bloggen, der burde være noget for enhver havregrødssmag.

 

Kakaogrød
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
 • 1 moden banan
 • 50 g grovvalsede havregryn
 • 1 god tsk bagekakao
 • 1¼ dl mælk/plantemælk (jeg bruger neutral soyadrik)
 • ¾ dl vand
 • ½ tsk havsalt
 • Topping: Fx bær (friske eller fra frost), frisk frugt eller frugtmos/-kompot, nødder osv.
Fremgangsmåde
 1. Bananen moses grundigt.
 2. Kom alle ingredienser i en lille gryde og kog roligt grøden igennem under omrøring med ske.
 3. Grøden er færdig, når den har den ønskede konistens ~ vær opmærksom på at grøden hurtigt bliver mere fast, når den kommer i tallerken/skål. Tilføj lidt mere vand eller mælk hvis grøden ønskes mere lind.
 4. Top med ønsket topping.
 5. Nyd straks.
Rigtig god fornøjelse.

Kakaogrød