Klatkager uden æg smager mindst lige så godt som traditionelle klatkager med æg i, og disse klatkager er desuden nemme at have med at gøre og altid populære herhjemme.

Jeg laver gerne en ekstra stor portion risengrød, så der kan blive til klatkager dagen derpå. For klatkager er altså noget af det hyggeligste. Jeg kan godt lide at spise klatkagerne som de er; Nystegte og varme uden noget på. Mmm, så er klatkagerne stadig lidt sprøde i kanten og smager dejligt af smør. Andre herhjemme nyder gerne klatkagerne toppet med enten syltetøj, sukker eller kanelsukker.

Klatkagerne kan laves af både en traditionel risengrød og en plantebaseret risengrød.

 

Klatkager
 
Mængde: 12-16 stk (afhængigt af størrelse selvfølgelig)
Ingredienser
  • 600 g kold risengrød
  • 25 g maizena
  • 25 g hvedemel
  • 3 spsk vand el. samme mælketype, grøden er kogt på
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk sukker
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienserne sammen, og lad "dejen" hvile ½-1 time ("dejen" kan virke lidt melet, hvis man smager på den, dette forsvinder ved bagning). "Dejen" vil måske blive mere lidt, mens den hviler, det betyder intet for det færdige resultat.
  2. Varm en stegepande op til middel varme (hos mig er det trin 5 ud af 9) og kom lidt smør på panden. Der skal lidt smør på panden for hver ny klatkage.
  3. Kom "dej" på panden så klatkagerne får ønsket størrelse og tykkelse, jeg bruger fx 1½ - 2 spsk "dej" pr. klatkage.
  4. Steg klatkagerne til de er fint gyldne på begge sider. Mens klatkagerne steger på den første side, og når de lige har fået en smule fasthed, kan man trykke kanten lidt ind hele vejen rundt, herved får man lidt tykkere kanter på klatkagerne (lidt som amerikanske pandekager).
  5. Nyd klatkagerne varme, lune eller kolde med ønsket topping eller bare som de er.
Rigtig god fornøjelse.