Briesalat

Da vi var på Mallorca for et par år siden, fik jeg en af dagene lyst til at bruge de lækre lokale tomater og peberfrugter i en enkel salat ~ sammen med brie.

Briesalat

Lyder det mærkeligt, det der med brien? Måske. Men det smager ikke mærkeligt, tværtimod. Den cremede ost er et fint alternativ til den, synes jeg, temmelig kedelige friske mozzarella. Man kan selvfølgelig også bruge andre slags ost, fx Vesterhavsost eller emmentaler, gedeost (hvis man kan lide den slags) eller burrata, men en cremet brie med god smag er altså virkelig godt i denne enkle og lette sommersalat.

Briesalat

Som salaten er, fungerer den som en tilbehørssalat. For at tilføje proteiner kan man med fordel tilføje 1 dl optøede, kolde edamamebønner pr. person. Og spiser man godt fuldkornsbrød til, er salaten et fuldgyldigt og stadig let sommermåltid.

Briesalat

 

Briesalat
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 500 g stilktomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 sommerløg (de hvide, friske løg ~ alternativt kan rødløg bruges)
  • 100 g god brie
  • Havsalt
  • Groft sort peber eller hvidløgspeber
Tilbehør:
  • Lækkert fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Stilktomater og og den ordnede peberfrugt skæres i skiver af ønsket tykkelse og størrelse.
  2. Løget pilles og skæres i tynde skiver.
  3. Brien skæres i stykker af ønsket størrelse.
  4. Salaten anrettes og drysses med havsalt og rundhåndet med groft sort peber.
Rigtig god fornøjelse.

 

Briesalat

 

Briesalat