Broccolisalat er en salat, der altid er populær, oplever jeg. Herhjemme nyder vi den både som hverdags- og gæstemad, og den smager lige godt hver gang. En broccolisalat er enkel, men det betyder ikke, at den ikke har masser af både tekstur og smagsnuancer.

Min version er lavet på yoghurt, hvilket jeg synes giver rigtig god smags- og ernæringsmæssigt mening sammenlignet med den traditionelle, fede variant lavet på creme fraiche. Og så bruger jeg tørrede tranebær i stedet for rosiner, simpelthen fordi det smager bedre, synes jeg.

 

Broccolisalat med yoghurtdressing
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 1 broccoli, kun den øverste "buskede" del
  • ½ lille rødløg
  • 50 g tørrede tranebær
  • 25 g ristede pinjekerner
Dressing
  • 200 g tyk yoghurt naturel (plante eller ko) eller skyr
  • 1½ spsk agavesirup
  • 1½ spsk rød balsamico
  • 1 tsk knust havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Dressingen røres sammen og trækker, mens resten af salatens elementer klargøres:
  2. Pinjekernerne ristes på en tør pande, rødløg skæres fint, tranebær hakkes groft, og broccolitoppen skæres i buketter af ønsket størrelse.
  3. Smag dressingen til og juster fx med rød balsamico og sukker/agavesirup.
  4. Alle ingredienser inkl. dressing røres sammen.
  5. Lad salaten blive dejligt kold inden servering.
Rigtig god fornøjelse.